Υπέρ των επενδύσεων δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας


Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στην επένδυση εξόρυξης χρυσού.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος δήλωσε ότι άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής και επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας υπέρ των επενδύσεων.

«Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε πλούτο στην περιοχή μας και νέες θέσεις εργασίας, αρκεί αυτές οι επενδύσεις να μη βλάπτουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία» ανέφερε ο περιφερειάρχης . «Από το 2014 μέχρι σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 12 αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων που καταρρίπτουν τις αιτιάσεις των κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση» πρόσθεσε.

Πάντως, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι ίδιοι ασφυκτικοί έλεγχοι που γίνονται στην περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσουν το περιβάλλον και η δημόσια υγεία.

Ερωτηθείς εάν το θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απάντησε ότι έχει, ήδη, συζητηθεί, ωστόσο η Περιφέρεια δεν έχει καμιά αποφασιστική αρμοδιότητα για την επένδυση και επομένως δεν μπορεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση. «Αν, πάντως, επιθυμεί η αντιπολίτευση, μπορεί να εισάγει ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία» διευκρίνισε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.