Σάλος με την παρουσία Τούρκων τοποτηρητών στα ελληνικά νησιά
Για απόλυτο ερασιτεχνισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την παρουσία Τούρκων τοποτηρητών στα νησιά, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός.
« Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει διευκρινίσεις. Ποιοι θα είναι οι άνθρωποι αυτοί, πώς θα εργάζονται εδώ, με ποια σχέση», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχετικά με την παρουσία Τούρκων τοποτηρητών στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι θα διευκολύνουν την επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία.
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Επιπλέον, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιάννη Μουζάλα ότι θα υπάρχουν και Ελληνες αξιωματούχοι σε τουρκικό έδαφος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ παρατήρησε ότι «το προσχέδιο που φέρει την υπογραφή Τσίπρα από όσα ξέρω δεν έχει αυτή την πρόνοια».
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε για συμφωνία που θα διευκολύνει την κατάσταση.
«Είναι μια συμφωνία, εφόσον υλοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέφουν οι μετανάστες αυτοί στην Τουρκία. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, η συμφωνία αυτή θα διευκολύνει την κατάσταση. Ελπίζω πως θα υλοποιηθεί, αν και έχω επιφυλάξεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών για το θέμα, μιλώντας στο Mega.
«Αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη είναι η ντροπή της Ευρώπης. Στα παιδιά που ζουν αυτές τις στιγμές, οι Ευρωπαίοι κατασταλάζουν μίσος στις ψυχές τους», τόνισε ο υπουργός και παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να φύγουν.
Ακόμη, σημείωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι το κράτος, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι «δεν μπορούμε να ρίξουμε χαλίκι, τα χωράφια είναι ιδιωτικά και καλλιεργήσιμα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.