Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με την «πλάτη κολλημένη στον τοίχο» βρίσκεται η κυβέρνηση και με δεδομένο το αδιέξοδο στις συνομιλίες με το κουαρτέτο, κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει ποιες θα είναι οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

Οι επικεφαλής των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θέλει να απομακρυνθεί η αβεβαιότητα και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπει… μπουρλότο στην αξιολόγηση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει σε «ανοικτή γραμμή» με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Εντός της ημέρας επίκειται και νέα επικοινωνία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Το μόνο πάντως που αποκόμισε ο πρωθυπουργός από τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Τουσκ -και αφού έγινε ξεκάθαρο το «όχι» για σύγκληση Συνόδου Κορυφής- ήταν η διαβεβαίωση ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλησης του Eurogroup.

Πιθανό έκτακτο Eurogroup την Τρίτη του Πάσχα
Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο γίνονται επαφές για να ασκηθούν πιέσεις προς όλες τις πλευρές προκειμένου να οριστεί ημερομηνία για ένα έκτακτο Eurogroup, πιθανότατα την Τρίτη του Πάσχα.

Αναζητούν «παραθυράκι» για λύση 
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γίνεται δουλειά σε νομικό επίπεδο. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως «θα μπορούσε να βρεθεί μία λύση με βάση τη δική μας πρόταση», δίχως, όμως, κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα είναι η ακριβής διατύπωσή της. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, παραμένει να μην προβλέπει προληπτική νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων.

«Γυρνάμε γύρω απ’ την ουρά μας»
Στους κόλπους της ηγεσίας υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για την «επόμενη μέρα» και κυρίως για το ποια είναι τα περιθώρια εξεύρεσης μίας λύσης που θα μπορεί να είναι συμβιβαστική και «όχι σκέτη συνθηκολόγηση».Αν προκύψει αδιέξοδο;
Με δεδομένο ότι το ΔΝΤ παραμένει αδιάλλακτο και επιμένει σε άμεση νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων, όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, πάντως, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «αυτή είναι μια υπόθεση στην οποία δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση».
Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.