Πρόσκληση σύγκλησης στην 24η/20.07.2016 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή του Δήμου Δελφών (άρθρο 75, Ν. 3852/2010).
Κατατέθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας εναντίον του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Δήμου Δελφών, ενώ άμεσα κατατίθενται και ασφαλιστικά μέτρα προς τον ίδιο φορέα προκειμένου να παύσει η αναπαραγωγή των δυσφημιστικών ανακοινώσεων που διακινούνται από αυτό.

Οι τελευταίες εξελίξεις και ειδικότερα ο μονόδρομος της επιλογής μας αυτής είχαν ήδη προοικονομηθεί τόσο από προγενέστερη σχετική ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει στις 15 Απριλίου του 2016, μετά και την απάντηση του Ε.ΣΥ.Δ. για τη μη πιστοποίηση του εν λόγω φορέα, όσο και από την τοποθέτηση του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο στις 4 Απριλίου του 2016.

Γνωρίζουμε προς τους συνδημότες μας ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη ήταν η μόνη επιλογή που είχαμε ως Δήμος Δελφών απέναντι σε μια πολύμηνη πλέον ενορχηστρωμένη και στοχευμένη εκστρατεία σπίλωσης της ποιότητας τόσο του πόσιμου νερού όσο και των ακτών κολύμβησης της περιοχής μας, η οποία έχει προξενήσει ιδιαίτερη αναστάτωση στους συμπολίτες μας, ενώ, παράλληλα, πλήττει καίρια και την εικόνα της περιοχής μας, ιδιαίτερα σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η τουριστική σεζόν και οι προσδοκίες των επαγγελματιών του δήμου μας που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτό το χώρο βρίσκονται στο κατακόρυφο.

Η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων έχει δημιουργήσει πάρα πολλά ανάλογα ζητήματα σε δεκάδες περιοχές της χώρας μας και για το λόγο αυτό λάβαμε την πρωτοβουλία να συσπειρώσουμε σ΄ ένα κοινό μέτωπο σε πρώτη φάση τους αρκετούς Δήμους της Περιφέρειάς μας που έχουν πρόσφατα υποστεί τις μεθοδεύσεις τους.

Αρχικά ενημερώθηκε και συντάχθηκε αποφασιστικά μαζί μας ο Δήμαρχος Στυλίδας και επικεφαλής της κίνησης «ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ» για τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας κ. Απόστολος Γκλέτσος, ενώ σήμερα θα ενημερωθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης διαβεβαιώνουμε για άλλη μία φορά τους συνδημότες μας ότι το πιστοποιημένο εργαστήριο (εγγεγραμμένο ασφαλώς στο Ε.ΣΥ.Δ.) με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος μας (και το οποίο καλύπτει με πλήρη αξιοπιστία συνολικά περίπου 100 Δήμους και Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας) έχει επανειλημμένα αποφανθεί θετικά και κατηγορηματικά για την καταλληλότητα και την ποιότητα των υδάτων μας, κατά τις τακτικές μετρήσεις που διενεργεί.

Επίσης, το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας (δηλαδή ο επίσημος κρατικός φορέας, υπαγόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, που είναι επιφορτισμένος για τις μετρήσεις αυτές) διενεργεί αδιάλειπτα αναλύσεις υδάτων, που παραγγέλλονται από το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Φωκίδας. Τα αποτελέσματά τους, που ανακοινώνονται κάθε φορά από την Π.Ε. Φωκίδας, για όλες τις Κοινότητες που αναφέρει το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. στις ανακοινώσεις του, είναι εξαιρετικά καλά και αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα το αβάσιμο και ψευδές των καταγγελλομένων.

Η παρούσα δημοτική Αρχή καθιστά προς όλους σαφές ότι η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου μας καθώς και η προστασία και η υγιεινή των συνδημοτών μας αποτελούν για αυτή αταλάντευτη προτεραιότητα και αδιαπραγμάτευτη αρχή. Και αυτά θα τα προασπίσει με κάθε διαθέσιμο τρόπο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.