Εμφάνιση 1222.jpg
Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του,  τόνισε:

«Καλημέρα σε όλους. Θεωρώ ότι αυτή η εβδομάδα ξεκινάει ευχάριστα, με τα εγκαίνια του νέου ΚΕΠ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Ένας βασικός άξονας της Δημοτικής Αρχής,  είναι να βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τον δημότη. Στην  κατεύθυνση αυτή,  είχαμε εντοπίσει ένα κενό που υπήρχε στην Ε΄ Κοινότητα, ενώ η Α΄ και η Β΄ Κοινότητα εξυπηρετούνται από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Πύργου. Υπάρχει ΚΕΠ και στην Δ και στην Γ Κοινότητα. Υπήρχε  λοιπόν ένα κενό στην Ε΄ Κοινότητα, το οποίο ερχόμαστε σήμερα να καλύψουμε, εγκαινιάζοντας το νέο ΚΕΠ, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες προς τους δημότες, να κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους, να μην χρειάζεται για απλά πράγματα να μετακινούνται στον Πύργο, όπου τώρα που υπάρχουν  μεγάλα έργα που γίνονται στην πόλη, είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση στον Πύργο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που έπρεπε να γίνει,  το κάναμε και είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν είναι κάτι για τα οποίο πρέπει να πανηγυρίζουμε, το λέω σε κάθε εγκαίνια και θα έχουμε αρκετά από εδώ και στο εξής που θα κάνουμε.  Είναι πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει ή έστω και λίγο καθυστερημένα. Αποδεικνύεται επίσης όπως είπε και ο κ. Καρβουνάς, πως  όταν υπάρχει σωστός συντονισμός και διάθεση από τις Υπηρεσίες του Δήμου, μπορούν χωρίς χρήματα, χωρίς δαπάνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνονται πράγματα που είναι σημαντικά για τους δημότες. Μπορεί στα μεγάλα  που χρειάζονται πολλά χρήματα να θέλουμε πολύ χρόνο και διαδικασίες αλλά νομίζω ότι τέτοιου είδους  πρωτοβουλίες μπορούμε να αναλαμβάνουμε και να τις φέρνουμε  σε πέρας και είναι μία από αυτές. Δεν θα πω πάρα πολλά πράγματα από την πλευρά μου, ο κ. Καρβουνάς μίλησε για τη χρησιμότητα των Κέντρων  Εξυπηρέτησης Πολιτών και πλέον είναι καλυμμένες και οι πέντε Δημοτικές Κοινότητες,  ανεξάρτητα αν δεν έχει στα γεωγραφικά όρια της Α΄ Κοινότητας,  αλλά καλύπτεται από τον Πύργο  η Α΄ και η Β΄. Θέλω να πιστεύω ότι και οι δημότες σιγά σιγά θα το μάθουν, θα το επικοινωνήσουμε και εμείς. Να ελαφρύνουμε αν θέλετε και τον όγκο δουλειάς στον Πύργο. 
Εμφάνιση 1224.jpg
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα έχει το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας στη χώρα. Τα εγκαίνια του νέου ΚΕΠ είναι μία  μόνο από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Το 2017 θα έχουμε αλλαγές προς το καλύτερο. Και με τα έργα και τις αναπλάσεις του Αγίου Διονυσίου και με την δημοπράτηση το πρώτο τετράμηνο για πλήρη ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου Γυμναστηρίου που είναι πολύ σημαντικό για την Κοινότητα αυτή, συν τις άλλες παρεμβάσεις που έχουμε από καθαριότητα, από παιδικές χαρές. Σιγά – σιγά θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Πιστεύω ότι θα ανοίξει και η χρηματοδότηση πλέον για το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να μπορούμε να χρηματοδοτηθούμε και να προχωρήσουμε σε μια συνολική αναβάθμιση και της Ε΄ Κοινότητας. Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον αρμόδιο Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κρομμύδα, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου ο οποίος συντόνιζε, τους αρμόδιους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου,  τον κ. Νίκο Πλατανησιώτη ως Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος μας γλύτωσε από χρόνο και λίγο χρήμα, διότι και μόνο η διαδικασία για να αγοράσει ταμπέλα ο Δήμος μέσω διαγωνισμού και διαδικασιών και γραφειοκρατιών, θα έπρεπε να ανοίξουμε τρεις μήνες αργότερα για να έχουμε την ταμπέλα. Ήρθε λοιπόν ο Ιατρικός Σύλλογος και μας έκανε την προσφορά αυτή και τον ευχαριστούμε. Πιστεύω πως το ΚΕΠ θα δουλέψει εύρυθμα. Είναι μικρό μεν αλλά θα καλύψει τις ανάγκες της Ε΄ Κοινότητας. Ήταν και αίτημα και της Δημοτικής Κοινότητας προς τον Δήμο και πρέπει να ικανοποιούμε αιτήματα των Κοινοτήτων – αυτός είναι ο ρόλος τους άλλωστε να αφουγκράζονται πρώτοι τα προβλήματα της γειτονιάς  τους, του μέρους τους, να εισηγούνται στον Δήμο και εκεί μπορούμε να παρεμβαίνουμε. Να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή. Εύχομαι να έχουμε κι άλλες όμορφες και καλές στιγμές για τους δημότες, οι οποίοι το έχουν ανάγκη σε μια δύσκολη περίοδο. Θα είμαστε παρόντες να έχουμε κι άλλες τέτοιες μέρες. Ευχαριστώ όλους και να πω και τους χαιρετισμούς του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη τον οποίο ευχαριστώ για όλη τη συνεργασία που έχω μαζί του. Δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα, αλλά έχουμε μια σταθερή συνεργασία με την Περιφέρεια και τον κ. Γαβρίλη και αυτό θα δείτε και στα επόμενα τρία χρόνια που περίπου έχουμε ότι θα είναι εμφανές, γιατί πιστεύω ότι η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για να έχουμε κι άλλες τέτοιες στιγμές. Ευχαριστώ πολύ όλους. Να είστε καλά».

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνου Δυναμικού,  Δ/νσης Ληξιαρχείου & Δημοτικής Κατάστασης και Δ/νση Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Νίκος Καρβουνάς, στην ομιλία του, υπογράμμισε: 

«Είναι γνωστό ότι οι ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας και η ευρεία ενσωμάτωσής τους σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας,  έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο με νέα δεδομένα, νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και απασχόληση, κυρίως όμως προϋποθέσεις για  βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Επέκταση αυτού του τοπίου ήταν να δημιουργηθούν συνθήκες κατάλληλες για έναν εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και βελτίωσης σχέσεων κράτους και πολιτών.
Ο δημόσιος τομέας είτε Κεντρικά είτε ως Αποκεντρωμένη και Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέχει ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών.
Τα ΚΕΠ κάνοντας χρήση αυτών των πληροφοριών, με τις παρεχόμενες Υπηρεσίες τους, έχουν απαλλάξει τους πολίτες από την ταλαιπωρία της "ουράς" και του "γκισέ" των Δημοσίων Υπηρεσιών. Έχουν περιορίσει δραστικά τη γραφειοκρατία και έχουν στείλει στο χρονοντούλαπο το γνωστό "γρηγορόσημο".
Βεβαίως το άριστο είναι μπροστά μας και ο πήχης έχει ανέβει υψηλότερα.
Έτσι, συνεχίζουμε την προσπάθεια με τις δυνατότητες που μας παρέχονται, ώστε να φτάσουμε στο στόχο που είναι : παροχή πολλών Δημοσίων Υπηρεσιών από ένα και μόνο σημείο επαφής.
Σήμερα εγκαινιάζουμε το ΚΕΠ της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και ευελπιστούμε στη χρησιμότητά του και την αποδοχή του από τους πολίτες.
Από τη θέση αυτή οφείλονται ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν, ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό  διάστημα να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω, για την άμεση ανταπόκριση, την κα Ζαχαράτου Αγγελική, Διευθύντρια ΚΕΠ, την κα Καραγιάννη  Σοφία για την αρχιτεκτονική παρέμβαση, καθώς και τον κ. Παπαιωάννου Νικήτα για τη δικτύωση του ΚΕΠ. Ευχαριστίες οφείλονται και στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Πλατανησιώτη Νικόλαο για τη δωρεά της ταμπέλας». 
    
Την τελετή εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν:  οι Βουλευτές κυρίες Ε. Σταματάκη και Γ. Γεννιά και ο κ. Ν. Κούζιλος. Ο πρώην Βουλευτής κ. Δ. Καρύδης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ Δαβάκης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος. Οι Αντιδήμαρχοι: κα Γλύκα – Χαρβαλάκου Αθ., Καλογερόγιαννης Π., Αργουδέλης Αλ., Γαϊτανάρος Στ., Σιγαλάκος Κ. και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βοϊδονικόλας Στ.
Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Αγγελόπουλος, Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Μ. Σταθάκη, κ. Ηλ. Κατσαφάδος. Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας  κ.  Βοϊδονικόλας Ι. και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι :  κυρίες Δουρέκα, Λεωτσάκου-Φραγκάκου Μ., Μέντη Σ.,  Κ.,  Ξιφαρά Αγ. και οι κκ.  Μελάς Λ., και Σκορδίλης Θ.. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ.  Πλατανησιώτης Ν.  και κάτοικοι της περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.