Έκλεισαν 44.531 «μπλοκάκια» μέσα στο 2016! - Κεντρική Εικόνα
Στοιχεία σχετικά με το κλείσιμο των βιβλίων των ελεύθερων επαγγελματιών το 2016 έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι μέσα στο 2016 διέκοψαν τη δραστηριότητά τους 44.531 ελεύθεροι επαγγελματίες (ασφαλισμένοι), το 2015 διέκοψαν 37.000, ενώ αντίστοιχα το 2014 διέκοψαν 42.285.
Ο κ. Πετρόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Παπακώστα (ΝΔ), υποστήριξε πως «οι εισφορές κινούνται σε καλύτερο επίπεδο απ' ότι πέρσι και δεν ισχύουν τα όσα κυκλοφορούν ότι το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει», συμπληρώνοντας πως «σύντομα θα βγουν τα στοιχεία και θα τα δουν όλοι».
Σχετικά με τα μπλοκάκια, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα προς τους εργοδότες για την περίοδο που αυτοί, λόγω άγνοιας, δεν  δηλώσουν τον απασχολούμενο ελεύθερο επαγγελματία ως «μπλοκάκια»  - όπως όφειλαν - και δεν καταβάλλουν τη δική τους εισφορά.
Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε πως η εφαρμογή του «θα είναι θετική για την κοινωνία και για την οικονομία και για την προοπτική της χώρας» διαβεβαιώνοντας πως πολύ σύντομα θα βγουν και τα δεδομένα σχετικά με τις εισφορές. «Έχουμε πραγματικά μία πάρα πολύ καλή αύξηση εισφορών, μεγαλύτερη από πέρυσι. Επομένως τίποτε δεν θα συμβεί από όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό, ότι καταρρέει το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης», κατέληξε ο υφυπουργός Εργασίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.