Μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Plan B της κυβέρνησης για παράλληλο νόμισμα, ο Δημήτρης Στρατούλης αποκάλυψε πως η πρόταση για Grexit και η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος είχε συζητηθεί σε μια σειρά συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, το πρώτο οκτάμηνο του 2015.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή τάσσονταν πέντε υπουργοί, ανάμεσα τους και ο ίδιος, όπως επίσης και 35 βουλευτές. Αποκάλυψε επίσης πως τον Απρίλιο του 2015 μία τροπολογία τους που προέβλεπε τη διακοπή εξυπηρέτησης του χρέους σχεδόν απέσπασε πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή (σ.σ. έκανε λόγο για ποσοστό περίπου 45%).

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, η πρόταση για οικειοθελές Grexit απορρίπτονταν σταθερά από τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο. Ο κ. Βαρουφάκης ήταν φανατικά κατά της εξόδου από το ευρώ, είπε ο κ. Στρατούλης.

Τόνισε ότι η απειλή εξόδου από το κοινό νόμισμα ήταν το μόνο σχέδιο που θα μπορούσε να τρομάξει τους πιστωτές στη διαπραγμάτευση, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο θεμελιώδη συμφέροντά τους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.