Ο επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε σήμερα ότι η ψηφοφορία στο σώμα για το σχέδιο νόμου που έχει στόχο την κατάργηση του λεγόμενου Obamacare θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, λίγες ώρες αφότου αποφάσισε να αναβάλει για δύο εβδομάδες τη θερινή διακοπή της λειτουργίας της λόγω της καθυστέρησης του νομοθετικού έργου.
«Θα ασχοληθούμε με το σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Μακόνελ, προσθέτοντας ότι ελπίζει να υπάρξει μια νέα ανάλυση του σχεδίου νόμου από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) εντός της επόμενης εβδομάδας.
Νωρίτερα, ο Μακόνελ ανέφερε ότι αντί να αρχίσει στα τέλη Ιουλίου, όπως προβλεπόταν, η θερινή διακοπή της λειτουργίας της Γερουσίας θα ξεκινήσει την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου.
Η κατάργηση του Obamacare —του νομικού πλαισίου που θέσπισαν οι δημοκρατικοί το 2010— διχάζει τους ρεπουμπλικάνους εδώ και μήνες. Συντηρητικοί και πιο φιλελεύθεροι συγκρούονται εδώ κι εβδομάδες για την πιο πρόσφατη εκδοχή του σχεδίου νόμου και η νέα εκδοχή του αναμένεται να αποκαλυφθεί αυτή την εβδομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.