Την έντονη αντίδραση δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν τα σημερινά εγκαίνια της Ιόνιας Οδού από τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ως μήλον τη έριδος τα διεκδικούν όλοι και υπεραμύνονται για την πατρότητά τους.
Δεν πρόλαβε να παραστεί ο Πρωθυπουργός στην κεντρική εκδήλωση για την παράδοση του συνόλου της Ιόνιας Οδού και οι αντιδράσεις καταγράφηκαν από νωρίς.
Τόσο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που με ανακοίνωσή του απάντησε στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς όσο και ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές και νυν υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης ο οποίος προέβη και σήμερα όπως και τον περασμένο Απρίλιο στα Τέμπη με μια ιδιαίτερα οξεία δήλωση «διεκδικούν» το μερίδιο του ΠΑΣΟΚ στην υλοποίηση των έργων ανά την Επικράτεια.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με γραπτή ανακοίνωσή του κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι καπηλεύεται το έργο που αλλάζει τη μοίρα  της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της υποβαθμισμένης Ηπείρου ενώ ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος και παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «ακραίο προπαγανδιστή».
«Ως Υπουργός Υποδομών», αναφέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «εργάστηκα με  τους συνεργάτες μου και έφερα στη Βουλή για ψήφιση, μετά από 5 χρόνια διακοπής του έργου, τις νέες τροποποιημένες συμβάσεις. Τα έργα ξανάρχισαν και ολοκληρώθηκαν χάρις στις προσπάθειες των υπηρεσιών του υπουργείου, των κατασκευαστών και  αυτών που χρηματοδότησαν το έργο.
Χρειάστηκε  ισχυρή πολιτική απόφαση και  πολύ σκληρή δουλειά. Τίποτε δεν γίνεται με αφορισμούς και δημαγωγία.
Θέλει συνεννόηση, αμοιβαίους συμβιβασμούς, σχέδιο, ικανούς ανθρώπους, πηγές χρηματοδότησης για να δημιουργήσουμε υψηλής ποιότητας σύγχρονες υποδομές που προσελκύουν επενδύσεις και γεννούν θέσεις εργασίας.
Οι αυτοκινητόδρομοι ενώνουν τους ανθρώπους, δημιουργούν ασφάλεια και ευκαιρίες ανάπτυξης».
Τη σκυτάλη των αντιδράσεων πήρε ο Γιάννης Μανιάτης που απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Για άλλη μια φορά ακραίος προπαγανδιστής ο κ. Τσίπρας. Μηδένισε το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είπε ψέματα ότι το έργο της Ιόνιας Οδού ήταν έτοιμο κατά 50% το 2015, ενώ την περίοδο 2010-2014 ωρίμασε πάνω από 75%, ενώ τέλος ‘’ξέχασε’’ ότι χάρισε με τη διαπραγμάτευσή του 500 εκατ. € στους εργολάβους. Σήμερα, παρά τις ιδεοληψίες, τις καταγγελίες, τις θεατρικές παραστάσεις ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού θιάσου, οι Έλληνες πολίτες παίρνουν στα χέρια τους έναν εθνικό δρόμο υψηλών προδιαγραφών. Ένα εργαλείο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, της οικονομίας και της Ηπείρου ευρύτερα. Είναι σημαντικό που ο Πρωθυπουργός είναι σήμερα εδώ για να συνειδητοποιήσει αυτό που εμείς λέμε ‘’Ανάπτυξη για όλους, ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο’’, μακριά από υστερικούς και καρεκλοκεντρικούς εθνολαϊκισμούς. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τον παλαιοκομματισμό και να προχωρήσουμε μπροστά».  
Έξι μήνες πριν κατά την τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών ο Γιάννης Μανιάτης είχε εγκαλέσει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα «γιατί δε λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό» τονίζοντας τότε ότι:
«Τα τμήματα των Τεμπών που εγκαινιάσατε κύριε Πρωθυπουργέ, όπως και εκείνο της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ πριν από δύο μήνες, το λέμε για μια ακόμη φορά, αναστήθηκαν στην κυριολεξία από τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ. Οι οδικοί άξονες που σήμερα εγκαινιάζετε σχεδιάστηκαν και προκηρύχτηκαν με διεθνείς διαγωνισμούς ως συγχρηματοδοτούμενα έργα από τις αρχές του 2001. Μετά από αρκετά χρόνια καθυστερήσεων και δολιχοδρομιών η ΝΔ έφερε τις συμβάσεις παραχώρησης το 2007 που αποδείχθηκαν εκ του αποτελέσματος ατελείς και προβληματικές».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.