Στις δύσκολες μέρες που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά, υπάρχουν κάποιες επέτειοι που σηματοδοτούν την πορεία μας σαν λαό, αλλά και χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα τις τοπικές μας κοινωνίες δίνοντάς ένα ξεχωριστό νόημα και μια ευοίωνη προοπτική. Μια τέτοια επέτειος είναι και η σημερινή που αξίζει να της δώσουμε τη σημασία που της πρέπει, διότι ο εθελοντισμός σε όλες τις εκφάνσεις του, από όπου κι αν προέρχεται είναι η πιο λαμπερή προοπτική αισιοδοξίας κι ό,τι πιο ανθρώπινο διαθέτει ακόμα η σημερινή μας κοινωνία.
                 Ακούμε συνέχεια πως σήμερα ο άνθρωπος έχει χάσει την ανθρωπιά του και την ευαισθησία του για τον συνάνθρωπό του. Ακούμε συνέχεια πως μόνο το προσωπικό συμφέρον κυριαρχεί στις ανθρώπινες σχέσεις, οι οποίες έχουν γίνει ρηχές και επίπεδες. Όμως υπάρχει και μια άλλη πλευρά η οποία δεν αποκαλύπτεται εύκολα, γιατί οι πρωταγωνιστές της προτιμούν να προσφέρουν αθόρυβα αλλά ουσιαστικά με απλοχεριά από το υστέρημα του χρόνου τους στο συνάνθρωπό τους όταν αυτός κρούει τη θύρα της καρδιάς τους.
                 Η σημερινή οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας εδώ και χρόνια, ανέδειξε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια το μεγαλείο του εθελοντισμού, μια μέχρι προ τινός ξεχασμένη διάσταση της ζωής. Κι εκεί που μόνο αρνητικά αποτελέσματα βιώναμε, ξεπήδησε ο εθελοντισμός που στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται πλήθος συμπολιτών μας που για κάποιες άλλες εποχές αυτό θα ήταν αδύνατο! Η οικονομική κρίση απέδειξε για το λαό μας πως υπάρχουν ακόμα πολλά αποθέματα ανθρωπιάς, μεγάλο περίσσευμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Και εκεί που μόνο πηχτό σκοτάδι απαισιοδοξίας και απόγνωσης σκέπαζε την καθημερινότητα πολλών συμπολιτών μας, εκεί ξεπήδησαν οι εθελοντές σε όλες τις δράσεις της κοινωνικής μας ζωής και ανακούφισαν με την άνευ όρων και ορίων ανθρώπινη προσφορά τους, όλους όσους είχαν και έχουν πραγματική ανάγκη!
                  Τα έργα του εθελοντισμού, που σήμερα πια στην πατρίδα μας είναι ένα πολύ δυναμικό κίνημα ζωής και ανθρωπιάς, δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος. Συνεχώς πολλαπλασιάζονται και τα αποτελέσματά του τα γεύονται όλοι οι συμπολίτες μας, τόσο σε έργα φιλανθρωπίας και κοινωνικής προσφοράς όσο και σε έργα πολιτισμού που πραγματικά δεν θα πραγματοποιούνταν αν το εθελοντικό κίνημα δεν έπαιρνε ασυνθηκολόγητες προοπτικές ουσιαστικής προσφοράς.
                  Έτσι σήμερα με την ευκαιρία της επετείου της παγκόσμιας ημέρας του εθελοντισμού η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 εύχεται αυτή η άνοιξη του εθελοντικού κινήματός να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο γιατί η πατρίδα μας το έχει πολύ ανάγκη!
Είναι πραγματικά η πιο αισιόδοξη νότα πως υπάρχει ακόμα ελπίδα...!!

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.