Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης δερβοσ
Το παρών στην παρουσίαση της πρότασης της ΟΝΝΕΔ για την επόμενη μέρα υπό τον τίτλο «Αύριο» έδωσε σήμερα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την έμφαση σε ζητήματα που αφορούν τη νεολαία.
Απευθυνόμενος στους νέους του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη για την κατάθεση της πολιτικής αυτής πρότασης και τους κάλεσε να μην επιτρέψουν την πολιτική απάθεια των νέων. «Καμία γενιά δεν έχει μέλλον, αν η δική σας γενιά δεν πιστέψει πως έχει μέλλον», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η κυβέρνηση που ήρθε διέψευσε τις προσδοκίες πρωτίστως των νέων. Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό πως επανέλαβε τις χειρότερες παθογένειες του πολιτικού συστήματος που ο ίδιος κατηγορούσε. «Φτάσαμε στο σημείο πράγματα τελείως αδιανόητα να μας φαίνονται κανονικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε, δε, στην υπόθεση Παπαδόπουλου, λέγοντας αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν προμηθευτής όπλων του ISIS «και δεν ιδρώνει αυτί». «Αν εξασθενίσουν και άλλοι οι δημοκρατικοί θεσμοί, τότε το μέλλον της χώρας και της γενιάς σας προμηνύεται δυσοίωνο», υπογράμμισε παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης, ενθαρρύνοντας την πολιτική συμμετοχή των νέων. 
Μάλιστα, σχολιάζοντας την άποψη πως όποιος και αν έρθει θα κάνει τα ίδια, επειδή οι αποφάσεις υπαγορεύονται από κάποια ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων, ανέφερε πως αυτό μπορεί να αναιρεθεί μόνο με εξωστρέφεια και πολιτική συμμετοχή. «Η ΝΔ αλλάζει, όπως αλλάζει και η ΟΝΝΕΔ, επειδή τα κόμματα είναι ζωντανοί οργασμοί», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα. Προέτρεψε δε «να μην φοβόμαστε την αλλαγή» και κάλεσε τους νέους του κόμματος να καταθέτουν ρηξικέλευθες προτάσεις, λέγοντας πως πολλές από τις προτάσεις της γαλάζιας νεολαίας εναρμονίζονται με τον κεντρικό πυρήνα των επιλογών της ΝΔ. 
«Θα είμαστε τολμηροί στις προτάσεις που θα καταθέσουμε», προανήγγειλε για τις θέσεις της ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε και στη διαδικασία των προσυνεδρίων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. «Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολα διλήμματα την επόμενη μέρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πάντως ότι η προσήλωση της ΝΔ τόσο στις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας, όσο και στην έννοια της αλληλεγγύης είναι αδιαπραγμάτευτες. «Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας πως η Παιδεία είναι το καλύτερο εργαλείο κοινωνικής κινητικότητας.
Απηύθυνε, δε, κάλεσμα στους νέους του κόμματος να μην απωλέσουν τον ενθουσιασμό τους και τη θέληση για αλλαγή. «Εσείς αξίζετε περισσότερα, αρκεί να το πιστέψετε πιο πολύ εσείς», είπε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας μάλιστα τους νέους του κόμματος να είναι δυναμικά παρόντες στο συνέδριο της ΝΔ «που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της πορείας για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή»
Δέρβος: «Η πληρέστερη πολιτική πρόταση στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ»
Νωρίτερα, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος έκανε λόγο για μεγάλη μερίδα της νεολαίας που είτε εμφανίζεται παραιτημένη είτε έφυγε για το εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο. «Έχουμε ένα χρέος απέναντι στους νέους αυτής της χώρας: να διαμορφώσουμε τις συνθήκες, ώστε να μην φεύγουν», είπε ο κ. Δέρβος, λέγοντας πως πρέπει να σταματήσει η διαρροή ανθρώπινου κεφαλαίου. Ο κ. Δέρβος τόνισε ότι υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία νέων, αυτών που παλεύουν στις δύσκολες συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητας. Περιγράφοντας την καμπάνια του «Αύριο», ο κ. Δέρβος είπε ότι διήρκεσε έξι μήνες και έγιναν 63 επισκέψεις σε χώρους δουλείας και κοινωνικές δομές, ενώ παράλληλα γινόταν η επεξεργασία των πολιτικών προτάσεων της γαλάζιας νεολαίας, με βάση αυτές τις επαφές. «Η ΟΝΝΕΔ παρουσιάζει τη μεγαλύτερη και πληρέστερη πολιτική πρόταση της ιστορίας της, για την Ελλάδα του αύριο» υπογράμμισε ο κ. Δέρβος. 
Σταχυολογώντας ορισμένες από τις προτάσεις της γαλάζιας νεολαίας, ο κ. Δέρβος αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό πλαίσιο. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΟΝΝΕΔ προτείνει τη σύνδεση της δημιουργίας θέσεων εργασίας με μειωμένες εισφορές και φόρους. Ακόμα, για την προκαταβολή φόρου, η ΟΝΝΕΔ προτείνει τη μετάθεσή της στο τέλος της χρονιάς, ενώ έγινε και λόγος για την εκ βάθρων αναθεώρηση του πλαισίου των ασφαλιστικών εισφορών. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μίλησε ακόμα και για ένα σύστημα εσόδων-εξόδων με βάση αποδείξεις που θα οδηγεί σε μείωση φόρων σε συνεπείς φορολογούμενους, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη μείωσης συγκεκριμένων κρατικών δαπανών. 
Όσο για τα ζητήματα Παιδείας, ο κ. Δέρβος επέμεινε στην ανάγκη ίδρυσης Μη Κρατικών Πανεπιστημίων, λέγοντας πως η αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι επιτακτική, ενώ μίλησε και για τη χρεία προώθησης και αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τόνισε επίσης την ανάγκη κατάργησης του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά και την ανάγκη αξιολόγησης και επιβράβευσης όσων αστυνομικών οργάνων αριστεύουν στο έργο τους. Αναφερόμενος στο αντιμεβολιαστικού κινήματος, ο κ. Δέρβος μιλησε για την ανάγκη θέσπισης ιδιώνυμου αδικήματος για όσους γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.