Με θέμα την προετοιμασία του νομοθετικού έργου, θα συνεδριάσει το πρωί της Δευτέρας, το υπουργικό συμβούλιο.
Μπροστά στην κυβέρνηση, βρίσκεται άλλωστε η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου την Τρίτη, η οποία και αναμένεται να προκαλέσει νέα σφοδρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.
Στην συνεδρίαση μπορεί να υπάρξει ενημέρωση και για το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ, το θέμα όμως δεν βρίσκεται στην ατζέντα.
Τα προαπαιτούμενα, που αναμένονται να υπάρχουν στο πολυνομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση και προσδοκά να ψηφίσει ως τις 15 Ιανουαρίου, είναι τα εξής:
- Η αλλαγή του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Με αυτόν τον τρόπο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα επεκταθούν και για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Η αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη, ώστε να περιοριστεί η χρήση του από αυτούς που η κυβέρνηση ονομάζει «στρατηγικούς κακοπληρωτές».
- Η ρύθμιση για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων, για τις οποίες θα χρειάζεται η έγκριση από το 50%+1 των οικονομικά ενήμερων μελών του πρωτοβάθμιων σωματείων των εργαζομένων. Βελτιώσεις πάντως –όπως είχε προφασιστεί η κυβέρνηση όταν το απέσυρε- δεν αναμένεται να υπάρξουν καθώς πρόκειται για μια από τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.  
- Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων. Ο νέος τρόπος υπολογισμού φέρνει σημαντικότατη μείωση σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, αύξηση όμως για τη πλειοψηφία που έχει ένα ή δυο παιδιά.