Στη Νέα Δημοκρατία η Κατερίνα Μάρκου 

 Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατία θα ανήκει πλέον η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου.
Η κ. Μάρκου είχε συνάντηση τη Δευτέρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποφάσισαν να συστρατευτεί η μέχρι πρότινος ανεξάρτητη βουλευτής στην Νέα Δημοκρατία, «προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα για την ανόρθωση του τόπου», όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

Για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση της κ. Μάρκου, απομένει η επιστολή του κ. Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Βουλής, η οποία θα αποσταλεί την Τετάρτη.

Μάρκου: Η Δημοκρατία στην πατρίδα μας κινδυνεύει


«Η στράτευσή μου αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα συγκλίσεων σε κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Όσοι παρακολουθούν την πολιτική μου στάση, γνωρίζουν ότι έχω με συνέπεια υπηρετήσει τις κεντρώες και φιλοευρωπαϊκές ιδέες μου. Βλέποντας τη λαίλαπα που έρχεται, είχα υπερψηφίσει το 2014 τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου» αναφέρει από την πλευρά της η κ. Μάρκου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι ακόμη και η Δημοκρατία στην πατρίδα μας κινδυνεύει. Και είναι απόλυτη ανάγκη να αναστραφεί η πορεία σήψης και παρακμής στην οποία μας έχει καταδικάσει η σημερινή κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι αυτήν τη στιγμή η κύρια πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει εις πέρας την εθνική αυτή επιταγή» συμπληρώνει η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας:

«Παραμένω, δε, σταθερή στην άποψή μου ότι υπάρχει ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων με στόχο τη συγκρότηση, μετά τις εκλογές, μίας κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει το σύνολο των δυνάμεων που αταλάντευτα πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδος και θέλουν να επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας, ασφάλειας, κανονικότητας και ηρεμίας. Και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη στιγμή που η χώρα θα αποκτήσει ξανά μία κυβέρνηση άξια του ονόματός της αλλά και της ιστορίας της πατρίδας μας».

Ποτάμι: Ο αμοραλισμός οδηγεί στην διαφθορά


Την απόφαση της κ. Μάρκου να αλλάξει κοινοβουλευτική ομάδα και να μετεγγραφεί στη Νέα Δημοκρατία, σχολίασε με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, υπογραμμίζοντας πως «η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον βουλευτή που αλλάζει κόμμα μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου αλλά και τα κόμματα που δέχονται –και πολλές φορές πιέζουν– για τέτοιες προσχωρήσεις».

«Η κοινωνία δεν έχει εμπιστοσύνη στους πολιτικούς γιατί πιστεύει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους. Γι' αυτό κάνουν ρουσφέτια, γι' αυτό διαπλέκονται και γι' αυτό πουλάνε ακόμη και τους ανθρώπους που τους ψήφισαν. Και μεταγράφονται αν χρειαστεί σε ένα μεγαλύτερο κόμμα για να σιγουρέψουν τη θεσούλα τους» συμπληρώνει το Ποτάμι.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.