Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά διοργάνωσε χθες, Γκαλά Όπερας στο κατάμεστο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης με τίτλο: «Les Chemins de lAmour» με τη σοπράνο Κάτια Πάσχου, τον τενόρο Χόρχε Χάσο και τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο.
Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη και προβολή του νέου Μουσείου του θεμελιωτή της ελληνικής σκηνογραφίας, του Πειραιώτη καλλιτέχνη  με τη διεθνή ακτινοβολία και καριέρα  Πάνου Αραβαντινού.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε  αποσπάσματα από γνωστά έργα κλασικού ρεπερτορίου, αλλά και ένα ειδικό αφιέρωμα στην Carmen του Bizet, την οποία φιλοτέχνησε ο σκηνογράφος, ο οποίος διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην Όπερα του Βερολίνου.
Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κυρία Ειρήνη Νταϊφά σε χαιρετισμό της τόνισε  μεταξύ άλλων πως αισθάνεται ιδιαίτερη περηφάνια, που μετά από δυσκολίες πολλών χρόνων, η παρούσα Δημοτική Αρχή κατάφερε να βρει μόνιμη και κατάλληλη στέγη το αρχείο Πάνου Αραβαντινού, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, αυτής της «Κιβωτού» Τέχνης και Λόγου στην πόλη μας. Η κυρία Νταϊφά, αναφέρθηκε επίσης στα εγκαίνια  του μόνιμου χώρου έκθεσης του αρχείου του Πάνου Αραβαντινού, λέγοντας πως ήταν μία ιδιαίτερα ευτυχής στιγμή.
Τέλος, η  κυρία Ειρήνη Νταϊφά έκανε αναφορά στο Γκαλά Όπερας, επισημαίνοντας το ταλέντο της σοπράνο  Κάτιας Πάσχου και την καλλιτεχνική παρουσία του τενόρου Χόρχε Χάσο και του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.