Τα εγκαίνια δύο σημαντικών κοινωνικών δομών του πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Δελφών και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσια Υγείας. Με την επισημότητα που αρμόζει στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της επίσημης έναρξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας στον διαμορφωμένο χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο κτίριο του πρώην Μουσικού σχολείου στην Άμφισσα.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Ευ. Κατσαγούνος, ο Δήμαρχος Δελφών Θαν. Παναγιωτόπουλος, αντιδήμαρχοι, τοπικοί, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, το στελεχιακό δυναμικό του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Δελφών, καθώς και πολλοί συνδημότες μας. Ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των κοινωνικών δομών στην εποχή της οικονομικής και αξιακής κρίσης που διάγει η χώρα και έδωσε έμφαση στην προτεραιότητα που επιφυλάσσει ο Δήμος Δελφών στον τομέα της αρωγής των ευπαθών συνδημοτών μας και στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευ. Κατσαγούνος εξήρε τη σημασία των κοινωνικών δομών στο πλαίσιο της οικονομικής καχεξίας της εποχής και συνεχάρη το Δήμο Δελφών για την υψηλή προτεραιότητα και την μεγάλη αποτελεσματικότητα που δείχνει στο συγκεκριμένο καθοριστικό τομέα.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσια Υγείας Αντιδήμαρχος Άρης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δελφών, περιέγραψε τα πλαίσια της λειτουργίας τους και ανέπτυξε τη μέχρι τώρα δράση των δύο δομών, αλλά και ευρύτερα του τμήματος της Κοινωνικής Πρόνοιας στο Δήμο μας, το οποίο πλέον έχει αλλάξει σελίδα επεκτείνοντας και βελτιώνοντας διαρκώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.
Τέλος, ευχαρίστησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια τους υπαλλήλους του τμήματος, τις επιχειρήσεις, τους συλλόγους, τους φορείς και τους συνδημότες μας  για όσα έχουν προσφέρει στην αποδοτική λειτουργία των δομών αυτών, τονίζοντας ότι η προσπάθεια θα ενταθεί στο μέλλον ακόμα πιο οργανωμένα και συστηματικά, ώστε κάθε δημότης του τόπου μας να αισθάνεται πως ανήκει σε ένα δίχτυ ασφαλείας και αλληλεγγύης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.