Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ «Επιχειρηματικότητα & Δημογραφικό Πρόβλημα. Συνδένται; Και πώς;» την οποία διοργάνωσε η Γραμματεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΥΒΕ Περιστερίου οι νέοι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των ομιλητών για ένα θέμα που ανησυχεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια και το οποίο θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην χάραξη πολιτικής.
Με συντονιστή το δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη, οι ομιλητές Φαίη Μακαντάση, Research Analyst της διαΝΕΟσις, Βασίλειος Θεοτοκάτος, Πρόεδρος Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και Κωνσταντίνος Ρόντος, Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας, Πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσίασαν, ο καθένας από τη δική του σκοπιά το πώς η υπογεννητικότητα και η μετανάστευση των νέων θα οδηγήσουν σε ένα σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, με έναν όλο και μειούμενο, γηράσκοντα πληθυσμό. Ακόμα, βάσει έρευνας που πραγματοποίησε η διαΝΕΟσις, αναδείχθηκε το ζήτημα του πώς η ανεργία των νέων και οι διαγενεακές σχέσεις επηρεάζουν την στάση τους απέναντι στην επιχειρηματικότητα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και Υπεύθυνο της Γραμματείας Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Φώτη Βρέκο και έναν σύντομο επίλογο από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης, Κώστα Δέρβο.





Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.