Στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), απονεμήθηκε το Βραβείο για την Πολιτική Προστασία στην Κατηγορία Οργάνωση και Διοίκηση των Greek Green Awards 2018. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε Φορείς Αυτοδιοίκησης για Βέλτιστες Πρακτικές Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κηφισιάς και Μέλος της Ε.Ε. του Σ.Π.Α.Π. Δημήτρη Λιανό, καθώς και εθελοντές του Συνδέσμου. Το Βραβείο απένειμε στον Σ.Π.Α.Π. ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης.

Οι προτάσεις για τις βέλτιστες πρακτικές και τις δράσεις των φορέων ΟΤΑ στους τομείς του Περιβάλλοντος, των τεχνολογιών αιχμής, της εξοικονόμησης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της Ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών και της κυκλικής οικονομίας που υπεβλήθησαν (137 στο σύνολο) από ΟΤΑ αλλά και ιδιωτικούς φορείς, αξιολογήθηκαν, βαθμολογήθηκαν και βραβεύθηκαν από ειδική επιστημονική επιτροπή υψηλού κύρους.

Στην τελετή παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Μπούρας.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος παραλαμβάνοντας το Βραβείο αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την επιλογή της να βραβεύσει το Σύνδεσμο, δήλωσε:


«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για αυτό το Βραβείο που δικαιώνει τις προσπάθειες μας, μα πάνω από όλα δικαιώνει τους εθελοντές του Συνδέσμου που νύχτα μέρα και με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια συντελούν στο να φέρνει ο Σύνδεσμος το έργο του εις πέρας με επιτυχία.  Ευχαριστώ επίσης τους Δήμους Μέλη για όσα κάνουν για το περιβάλλον και τις καινοτόμες πρακτικές που το αφορούν, μέτρησα ήδη έξι βραβεύσεις Δήμων Μελών μας για τις περιβαλλοντικές τους πρακτικές. Στους εθελοντές όμως οφείλω να αφιερώσω αυτό το Βραβείο. Τους ευχαριστώ θερμά από τα βάθη της καρδιάς μου».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.