Αποτέλεσμα εικόνας για τζουζεπε κοντε
Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Τζουζέπε Κόντε, μετά τη σημερινή δίωρη συνάντηση μεταξύ του Ματέο Σαλβίνι και του Λουίτζι Ντι Μάιο.
Ο εντολοδόχος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι παρέδωσε την εντολή στον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα, για να διευκολύνει την σύσταση πολιτικής κυβέρνησης ενώ ο Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε στον πρόεδρο την οριστική λίστα των υπουργών της κυβέρνησής του.
Όπως είχε προαναγγελθεί, οι αρχηγοί των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο θα είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, και υπουργοί, αντίστοιχα, Εσωτερικών και Εργασίας.
Παράλληλα, στην νέα κυβέρνηση θα υπάρχει υπουργείο για την Κάτω Ιταλία, και για την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Νέος υπουργός Οικονομικών είναι ο καθηγητής Τζοβάνι Τρία, ενώ ο συνάδελφός του Πάολο Σαβόνα αναλαμβάνει το υπουργείο Ευρωπαϊκών θεμάτων.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει στις 4 το απόγευμα ώρα Ιταλίας.
«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια πολιτική κυβέρνηση Κινήματος Πέντε Αστέρων -Λέγκας» δήλωσαν ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο και ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, έγραφε η εφημερίδα «Μεσατζέρο».
«Δέσμευση, συνέπεια, εργασία, υπομονή, κοινή λογική, νους και καρδιά για το καλό των Ιταλών. Ίσως να είμαστε τελικά εκεί, μετά από τόσα πολλά εμπόδια, επιθέσεις, απειλές και ψέματα. Ευχαριστώ τους φίλους για την εμπιστοσύνη, σας αγαπώ και ξέρω ότι θα σας χρειαστώ», έγραψε ο Σαλβίνι στο Facebook.
Όσον αφορά στη σύσταση της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρωθυπουργός θα είναι ο Τζουζέπε Κόντε, ενώ αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θα αναλάβουν οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο. Ο Πάολο Σαβόνα δεν θα είναι ο υπουργός Οικονομίας αλλά θα αναλάβει τις ευρωπαϊκές υποθέσεις. 
Το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο καθηγητής Τζιοβάνι Τρία και το υπουργείο Εξωτερικών ο Έντσο Μιλανέζι.
Η άκρα δεξιά με τα Αδέλφια της Ιταλίας, δεν έχει παρουσία στην κυβέρνηση, αλλά προτίθεται να τη στηρίξει στο κοινοβούλιο. Τα Πέντε Αστέρια αναλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, το σημαντικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και η Λέγκα, με τον γραμματέα της, εκείνο των Εσωτερικών.