Περισσότερες από 450 κλήσεις έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων αλλά και για μεταφορά ατόμων, οι 130 εκ των οποίων έγιναν από τη Μάνδρα, τη Μαγούλα και τη Νέα Πέραμο, που επλήγησαν κυρίως από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εικοσιτετράωρων.
Προβλήματα αντιμετώπισαν και άλλες περιοχές της Αττικής ενώ υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, σε σημεία του κέντρου, ιδιαίτερα στην Πειραιώς αλλά και στην Αττική οδό, όπου παρέμειναν κλειστές κάποιες έξοδοι μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο οδόστρωμα.
Την ίδια ώρα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει ότι είχε ειδοποιήσει εγκαίρως όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναφορικά με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.
Εκτός από την Αττική, στο νομό Μαγνησίας, στις περιοχές Κανάλια, Κερασιά και Καμάρες η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 70 κλήσεις, στο νομό Λάρισας στην περιοχή του Αγιόκαμπου 15 κλήσεις, στο νομό Χαλκιδικής και στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία, 150 και 90 κλήσεις.
Μεγάλη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος έσπευσε και παραμένει στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.