Αποτέλεσμα εικόνας για εκτελεση φαληρο
«Καράφλας», ή «Νταίζη», ή «Σαμπρέλας». Κατά κόσμον Μανώλης Καραγιάννης. Ετών 45. Ένα ακόμη από τα «βαριά» ονόματα της αθηναϊκής νύχτας που πέφτει νεκρό από τις σφαίρες εκτελεστών. Ένα ακόμη «συμβόλαιο θανάτου» που εκτελείτε τα τελευταία χρόνια. Ένας ακόμη «νονός» που βγαίνει εκτός... παιχνιδιού, σε μία «πίτα» που μπορεί να έχει μικρύνει λόγω της κρίσης, αλλά εξακολουθεί να «θρέφει» πολύ κόσμο.
Ο Μανώλης Καραγιάννης αρχίζει να φορτώνει το «βιογραφικό» του (σ.σ. τον φάκελο του στη ΓΑΔΑ για να ακριβολογούμε) στις αρχές τους 2000. Η Ελλάδα ευημερεί οικονομία και οι συμμορίες που λυμαίνονται την αθηναϊκή νύχτα -και όχι μόνο- αυξάνονται και πληθύνονται. Στον «καράφλα» αποδίδονται από εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς μέχρι εκρήξεις και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος σκληρός, χωρίς ποτέ να έχει οικογένεια, ανεβαίνει διαρκώς στην ιεραρχία και σύντομα γίνεται «νονός» στη δυτική Αττική. Εκεί όπου κυριαρχεί ο capo di capi της αθηναϊκής νύχτας, Βασίλης Στεφανάκος, με τον οποίον αναπτύσσουν θανάσιμη αντιπαλότητα. 
Δεν είναι τυχαίο ότι όταν πέφτει νεκρός στο Χαϊδάρι ο Στεφανάκος, οι υποψίες έπεσαν στον Καραγιάννη -χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθεί τίποτα και με την ΕΛ.ΑΣ. σήμερα να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής του- λόγω της κόντρας τους που κράτησε μία περίπου δεκαετία (σ.σ. από το 2008). Το ίδιο συμβαίνει όταν δολοφονείται στους Αγίους Αναργύρους και ο Γιώργος Λίτσας, «βαρύ» όνομα στην αθηναϊκή νύχτα και συνεργάτης του φερόμενου ως αρχηγού της «Greek Mafia», Βασίλη Στεφανάκου. Μία ακόμη δολοφονία, για την οποία είχε «ερωτηθεί» από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Μανώλης Καραγιάννης σε πρόσφατη «επίσκεψη» του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, είναι αυτή του Σπύρου Παπαχρήστου. Του απόστρατου αξιωματικού της ΕΚΑΜ, που μέχρι σήμερα δεν έχουμε καν ενδείξεις για το ποιος τον σκότωσε.
Όσον αφορά τον «καράφλα», τον τελευταία ένα χρόνο -μετά την αποφυλάκιση του δηλαδή- είχε δίπλα του μία ομάδα 4-5 σκληρών Αλβανών ποινικών. «Πιστά σκυλιά που ακόμα και οι Γεωργιανοί κακοποιοί μοιάζουν “λίγοι” μπροστά τους», όπως αναφέρει στο Reader.gr γνώστης των... υποθέσεων της αθηναϊκής νύχτας. Μάλιστα, ένας απ’ αυτούς ενδέχεται να ήταν μαζί με τον Καραγιάννη το πρωί της Τετάρτης και να τον βοήθησε στη μάχη που έδωσε με τους εκτελεστές τους. Ταυτόχρονα έπαιρνε πολλά μέτρα προστασίας, καθώς εκτός από συνοδό, φρόντιζε να αλλάζει συχνά δρομολόγια, να κρατά κλειστό το κινητό του τηλέφωνο κ.ά.
Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια 
Όσον αφορά την πορεία των ερευνών, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μεταφερθεί, το όπλο (πιστόλι των 9mm), ένας γεμιστήρας από πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά τον γεμιστήρα για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό. Από μαρτυρίες και κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι στην εκτέλεση συμμετείχαν τουλάχιστον 4 άτομα, δύο πάνω σε μηχανή, άλλα δύο σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο στο σημείο της δολοφονίας.