Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα και αποφοίτου της Ιωνιδείου  Σχολής Πειραιά κ.  Βασίλη Σκουντή, με τίτλο : «Είμαστε πια Πρωταθλητές», που πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι είναι  ιδιαίτερα τιμητικό για την πόλη να γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Σκουντή, στον χώρο  του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής, απόφοιτος  κι εκείνος της Ιωνιδείου, γεννημένος στον Πειραιά.
Εξέφρασε τη χαρά του διότι η πολύ μεγάλη επιτυχία που περιγράφεται  στο βιβλίο έγινε στο ΣΕΦ στον Πειραιά,  καθώς επίσης κι ότι  «κλείστηκε» και το Ευρωπαϊκό, σε ταβέρνα στον Πειραιά, στον «Δουράμπεη». Άρα, ο Πειραιάς –όπως  είπε χαριτολογώντας -  ήταν γούρι για αυτή την επιτυχία.
Πρόσθεσε ότι παρακολούθησε εκείνο το τουρνουά σε μια ηλικία που το βίωσε και συμπλήρωσε ότι είχε την τύχη να γνωρίσει στη συνέχεια πολλούς από εκείνους τους αθλητές προσωπικά και να δει ότι δεν ήταν μόνο μεγάλοι αθλητές, αλλά και σημαντικοί άνθρωποι.  «Δεν είναι τυχαίο. Μια ομάδα για να γίνει πετυχημένη δεν χρειάζεται μόνο αθλητική ικανότητα, πρέπει να δέσουν και  οι χαρακτήρες των παικτών», σημείωσε ο κ. Μώραλης.
Αναφερόμενος στον Βασίλη Σκουντή, τόνισε ότι είναι «μια σημαντική προσωπικότητα στον χώρο του. Η  σημαντικότερη θα έλεγα. Μας χαροποιεί ότι είναι γέννημα -θρέμμα Πειραιώτης. Είναι όμορφο να υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν το μεράκι τους επάγγελμα ακόμα και αν έχουν σπουδάσει κάτι άλλο- όπως ο Βασίλης που έχει τελειώσει την Νομική - και να το κάνουν με εντιμότητα, με συνέπεια, με  αξιοπρέπεια,  με γνώση».
Χαρακτήρισε υπέροχο το βιβλίο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν στιγμές που κι εκείνος δεν τις γνώριζε και οι οποίες είχαν πραγματικά  ενδιαφέρον.
Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Βασίλη Σκουντή  που επέλεξε  την  πόλη του  και την αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής  για να παρουσιάσει το βιβλίο του, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή,  λίγο μετά  την απώλεια  του  Κώστα  Πολίτη, μια σημαντική απώλεια, αλλά η ζωή προχωράει.  Το  μπάσκετ από τότε- όπως είπε - επιδόθηκε στην Ελλάδα και έκανε σημαντικές διακρίσεις και η εθνική ομάδα κι όλοι οι σύλλογοι  έβγαλαν  παίκτες  και προπονητές που εργάζονται πλέον στην Ευρώπη σε μεγάλες ομάδες. «Πιστεύω ότι έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά και ίσως να ήταν τότε η αρχή, το έναυσμα για μια καλύτερη περίοδο.  Πολλά μπράβο Βασίλη, πολλά μπράβο σε όλους», κατέληξε  ο κ. Μώραλης.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι:   κ. κ. Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιώς και  Δημήτρης  Μπουρλετίδης Πρόεδρος Οδοιπορικού Συλλόγου Πειραιά.
Ομιλητές ήταν οι :  κ. Βαγγέλης Λυμπεράτος Πρόεδρος ΕΣΚΑΝΑ, κ. Αργύρης Καμπούρης πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και αρχηγός Ολυμπιακού, Πρωταθλητής Ευρώπης 1987, κ. Γιώργος Σιγάλας πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, αρχηγός του  Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας,  κα Εβίνα Μάλτση Διεθνής Μπασκετμπολίστρια και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, ο  πρώην προπονητής κ. Γιάννης Ιωαννίδης  και ο κ. Βασίλης Σκουντής δημοσιογράφος- συγγραφέας.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Παπαδογιάννης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.