Η Γαλλία προκρίθηκε χθες, Τρίτη στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, αποκλείοντας το Βέλγιο και πλέον περιμένει τον αντίπαλό της για την Κυριακή το απόγευμα, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι του 2ου ημιτελικού, ανάμεσα στην Αγγλία και την Κροατία.
«Τα βάλαμε όλα κάτω και μάθαμε από τα λάθη μας, κάτι που είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Κάναμε πλέον τα πράγματα σωστά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο αλλά την ίδια στιγμή είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στον αγώνα της Τετάρτης γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι», σχολίασε ο Ερικ Ντάιερ, απαντώντας σε ερώτηση για την βελτίωση της ομάδας σε σχέση με το Euro της Γαλλίας πριν δυο χρόνια.
Ο Μάριο Μάτζουκιτς σχολίασε: «Οι πιθανότητες είναι 50-50. Όλες οι ομάδες που έχουν απομείνει στην διοργάνωση αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό το σημείο, ημών συμπεριλαμβανομένων. Σεβόμαστε τους πάντες αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και εστιάζουμε στους εαυτούς μας, ώστε να γίνουμε καλύτεροι και να προχωρήσουμε».
Υπενθυμίζεται ότι οι Κροάτες θα στερηθούν των υπηρεσιών του Σίμε Βρσάλικο ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο και θα χάσει τον μεγάλο ημιτελικό.
Το ματς θα διευθύνει ο Τούρκος, Τσουνέιτ Τσακίρ. Βοηθοί θα είναι συμπατριώτες του, Μπαχατίν Ντουράν και Ταρίκ Ονγκούν και τέταρτος ο Ολλανδός, Μπιέρν Κάιπερς.