«Αν δεν το γνώριζαν είναι απλά άχρηστοι. Αν το γνώριζαν και το απέκρυψαν έχουν ευθύνες» δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης για τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της τραγωδίας με τους δεκάδες νεκρούς στη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.
«Όλοι γνώριζαν πως υπήρχαν νεκροί από το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό, ως τα νοσοκομεία και το ΚΕΕΛΠΝΟ, και ο κ. Τσίπρας έκανε πως δεν το ήξερε κι έστησε ένα επικοινωνιακό σόου», τόνισε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «ζωντανή-νεκρή» και τον κ. Τσίπρα «συναισθηματικά ανάπηρο».
«Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο από την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει για τους Έλληνες πολίτες. Μόνο θυμό προκαλεί η εικόνα του» ανέφερε, ενώ σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι δήλωσε πως ακόμη και η σημερινή επίσκεψή του, επτά ημέρες μετά το συμβάν, έγινε με συγκεκριμένο τρόπο, μόνο σε μία περιοχή και για λίγα μόνο λεπτά. «Ακόμη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη» είπε ο βουλευτής.
Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση την τραγωδία ήταν κάτι που κανείς δεν το περίμενε. «Ξέραμε ότι η κυβέρνηση είχε χαρακτηριστικά πρωτόγνωρα από άλλες καταστάσεις. Αλλά τέτοια ψυχρότητα και διαχείριση επικοινωνίας από την πρώτη στιγμή δεν το περίμενε κανείς» σημείωσε, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας έχει πολιτικές ευθύνες.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιιτροπής της ΝΔ, την κυβέρνηση δεν την πιστεύει κανείς, πλέον. «H κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα πρόληψης, ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική. Τι έκανε η πολιτική προστασία για την πρόληψη; Ποια η ανάλυση επικινδυνότητας; Υπήρχαν περιπολίες; Υπήρχαν διάσπαρτες επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο επίμαχο σημείο για να προλάβουν τη φωτιά; Τι έκανε με το σύστημα 112, το οποίο δεν λειτούργησε και δεν λειτουργεί, και που πολύ γρήγορα μπορεί να ενημερώσει τους πολίτες;» αναρωτήθηκε, κάνοντας λόγο για αλαλούμ και τραγικά λάθη στον συντονισμό.
Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως η κοινωνία είναι βαθιά μουδιασμένη, στεναχωρημένη και θυμωμένη και ότι είναι χρέος του κόμματος, μεθοδικά και προσεκτικά, χωρίς βιασύνη και μεγάλες κουβέντες να αναδείξει τους υπεύθυνους. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, από το πρώτο βράδυ που έφταναν οι πληροφορίες για την κατάσταση, ήμασταν εκεί, χωρίς κάμερες και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τον κόσμο. Συνδράμαμε και συνεχίζουμε να συνδράμουμε στο Συντονιστικό της περιοχής, με εθελοντές, με προσφορά αγαθών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, με κάθε πρόσφορο μέσο για την ανακούφιση των πληγέντων. Η κυβέρνηση είναι παρελθόν για τους πολίτες. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγίνουν τέτοια πράγματα. Χρέος μας να μην ξεχαστούν οι νεκροί από την πυρκαγιά και από τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Δίνουμε, πλέον, μάχη με το αυτονόητο. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ενότητα, ελπίδα και πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων» υπογράμμισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.