Φαίνεται τελικά πως το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να μην δηλώσει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας ως βασική του έδρα ενόψει της νέας σεζόν, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.
Αυτό τουλάχιστον μπορεί να καταλάβει κάποιος διαβάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ και μέσω της οποίας εκφράζει την δυσαρέσκειά της για τις απαιτήσεις του Ερασιτέχνη, προκειμένου να μπορεί η ομάδα να παίξει στην φυσική της έδρα.
Μπορεί στο τέλος του κείμενου, να τονίζεται πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΟΑΚΑ να ήταν προγραμματισμένη προκειμένου να ρυθμιστούν οι οφειλές που υπάρχουν και να δηλωθεί ως δεύτερο έδρα, όμως από το... ύφος όσων αναφέρονται πιο πάνω, αντιλαμβάνεται κανείς πως όλα είναι... ανοιχτά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε ότι κατά την διάρκεια της Διοίκησης του Ιωάννη Αλαφούζου έχει καταβληθεί από την ΠΑΕ για τον Ερασιτέχνη μέσω της σύμβασης για το γήπεδο, χορηγιών, εργασιών ανακατασκευής γηπέδου κλπ ποσό άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000), το οποίο υπερκαλύπτει κατά πολύ κάθε νόμιμη ή συμβατική υποχρέωση της.
Τον Απρίλιο του 2018 η ΠΑΕ αναγνώρισε, ρύθμισε με σύμβαση και πληρώνει πλέον κανονικά το χρέος της προς τον Ερασιτέχνη. Επίσης συμφώνησε με την προηγούμενη διοίκηση του Ερασιτέχνη την μείωση του μισθώματος για ένα έτος από 500.000 σε 252.000 ευρώ.
Να επισημανθεί ότι το μίσθωμα των 500.000 ευρώ για το γήπεδο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της μίσθωσης (ενδεικτικά η ΠΑΕ ΑΕΚ μισθώνει το ΟΑΚΑ για ποσό 270.000 ετησίως) αλλά αποτέλεσε έναν ακόμα τρόπο να στηρίξει η ΠΑΕ τον Ερασιτέχνη, πέρα από τις νόμιμες υποχρεώσεις της!
Προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση του τιμήματος, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης συμφώνησαν και στην έκδοση καρτών ενίσχυσης Ερασιτέχνη, μέτρο το οποίο προτιθέμεθα να υλοποιήσουμε ανεξαρτήτως της κατάληξης του ζητήματος του γηπέδου της Λεωφόρου.
Παρά τις συνεχείς κρούσεις της ΠΑΕ για προκαταρκτική συνάντηση των οικονομικών διευθυντών προκειμένου να προετοιμαστεί η συνάντηση μεταξύ των Προέδρων ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, αυτή ορίσθηκε από πλευράς Ερασιτέχνη μόλις την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 στα γραφεία του Ερασιτέχνη, ελάχιστες ημέρες πριν εκπνεύσει για την ΠΑΕ η προθεσμία υποβολής φακέλου συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, βασικό και απαραίτητο στοιχείο για τον οποίο είναι το παραχωρητήριο από τον κύριο του γηπέδου που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα!
Στην συνάντηση αυτή παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία καταβολών της ΠΑΕ και δεν αμφισβητήθηκαν στο ελάχιστο! Παρόλα αυτά με έκπληξη λάβαμε την ίδια ημέρα επιστολή από τον Ερασιτέχνη με την οποία δηλωνόταν ότι ο Ερασιτέχνης θα παραδώσει το παραχωρητήριο για το γήπεδο της Λεωφόρου ουσιαστικά μόνο κατόπιν της αποδοχής των όρων της αλλαγής του χρόνου καταβολής των δόσεων του χρέους και της επαναφοράς του μισθώματος στα 500.000 ευρώ!
Να επισημάνουμε ότι η παράδοση του παραχωρητηρίου εφόσον (α) υπάρχει ενεργή μίσθωση και (β) τηρείται ο διακανονισμός των δόσεων του χρέους δεν αποτελεί δικαίωμα στην διακριτική ευχέρεια του Ερασιτέχνη αλλά νόμιμη υποχρέωση του.
Ως εκ τούτoυ η άρνηση του Ερασιτέχνη να χορηγήσει το παραχωρητήριο ενώ υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσεις, είναι όλως παράνομη και καταχρηστική. Η δε απόφαση της Διοίκησης της να εξαρτήσει υποχρέωση της για την νόμιμη χορήγηση του παραχωρητηρίου από την άμεση αποδοχή των οικονομικών όρων της, και μάλιστα ελάχιστα πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής φακέλου αδειοδότησης, την καθιστά και νομικά υπόλογη!
Στα πολύ στενά χρονικά όρια που απομένουν λόγω των προθεσμιών υποβολής φακέλου αδειοδότησης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο εξεύρεσης λύσης με τον Ερασιτέχνη και παραμονής στην Λεωφόρο. Η χθεσινή συνάντηση στελεχών της ΠΑΕ με την διοίκηση του ΟΑΚΑ αποσκοπουσε μόνο στη ρύθμιση της οφειλής και στην δήλωση του ΟΑΚΑ ως δεύτερης (αναπληρωματικης) έδρας.
Πηγή: Gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.