Με επιτυχία, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε Δράση Πεζοπορίας και Εθελοντικού Καθαρισμού από τον Σ.Π.Α.Π., το Δήμο Κηφισιάς και το Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον στο Δάσος Φασίδερη Νέας Ερυθραίας.

Με κεντρικό σύνθημα Fit & Pick, Προσέχουμε την Υγεία μας – Φροντίζουμε το Δάσος, εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και στο κάλεσμα για την φροντίδα του Δάσους.

Στόχος της δράσης Πεζοπορίας που συνοδεύτηκε από εθελοντικό καθαρισμό του Δάσους από ξερά χόρτα, κλαριά και απορρίμματα ήταν η προστασία και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του Οικολογικού Πάρκου Νέας Ερυθραίας και του Δάσους Φασίδερη, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη διατήρηση της ζωντάνιας αυτού του πανέμορφου σημείου.

Παρόντες στη δράση ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Εκάλης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και Μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων – Επικοινωνίας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τουρισμού κι Εθελοντισμού του Δήμου Κηφισιάς Ζέτη Κασιμάτη, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, Εκτέλεσης του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού και Ύδρευσης του Δήμου Κηφισιάς Μιχάλης Καυγαλάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου και Μέλος της Ε.Ε. του Σ.Π.Α.Π. Θανάσης Κρητικός.


Στη δράση συμμετείχαν εργαζόμενοι και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. και του Δήμου Κηφισιάς, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, πρόσκοποι, οι οποίοι αψήφησαν τη ζέστη και πήραν μέρος σε μία ακόμη περιβαλλοντική δράση.

Σημαντική για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η συμβολή της εθελοντικής ομάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Νέου Βουτζά – Προβαλίνθου, που μερίμνησε με ιατρούς και διασώστες, για το ενδεχόμενο ύπαρξης ανάγκης ιατρικής φροντίδας.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Διοργανώνουμε σήμερα μία σημαντική κατά τη γνώμη μου δράση εδώ στο Οικολογικό Πάρκο της Νέας Ερυθραίας και στο Δάσος Φασίδερη. Στόχος της δράσης ήταν η προστασία και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του δάσους και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη διατήρηση της ζωντάνιας του όμορφου αυτού πνεύμονα της Αττικής.  Παρά τη ζέστη, εδώ που βρισκόμαστε τα πεύκα δημιουργούν μια πιο δροσερή ατμόσφαιρα, η οποία είναι αισθητή, σε ένα τοπίο που αξίζει να αναδείξουμε, διατηρώντας το καθαρό.

Καθαρίσαμε το δάσος και απομακρύναμε από αυτό σκουπίδια, ξερά κλαδιά, χόρτα, πούσια και φύλλα που είχαν σωρευθεί εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να αποτελούν εστία κινδύνου για πυρκαγιά, αλλά και να δημιουργούν μία παραφωνία στο φυσικό περιβάλλον.

Παράλληλα όμως μέσα από τη Δράση Πεζοπορίας προσπαθήσαμε να φέρουμε κοντά σε αυτό το σημείο αρκετούς συμπολίτες μας, ακόμη και κάποιους που δε γνώριζαν αυτό τον όμορφο χώρο περιπάτου, διότι είναι προφανές ότι όσο ερχόμαστε κοντά στο δάσος, τόσο περισσότερο το αγαπάμε, τόσο περισσότερο το προστατεύουμε.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση των εθελοντών συμπολιτών μας, των προσκόπων, των συλλόγων και ομάδων πολιτών καθώς και των εθελοντικών ομάδων, οι οποίοι παρά τη ζέστη επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά σήμερα ότι το εθελοντικό κίνημα, αλλά και η ανάγκη του κόσμου να έρθει πιο κοντά στη φύση, πιο κοντά σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής, ενισχύεται καθημερινά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΚΑΪ και το «Όλοι μαζί μπορούμε και στο Περιβάλλον» που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του Σ.Π.Α.Π.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα όμως να απευθύνω προς τον κ. Γιάννη Σπανολιό και τον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του Συνδέσμου.

Ένα ευχαριστώ τέλος, σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στη Νέα Ερυθραία, όλους εκείνους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που κάθε φορά είναι μαζί μας και φυσικά τους εργαζομένους και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. Και φυσικά στην Εθελοντική Ομάδα Νέου Βουτζά – Προβαλίνθου και τον επικεφαλής της Γιάννη Δαμιανόγλου για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.