Κατεπείγουσα έρευνα για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.
Ο κ. Ζαγοραίος παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ανηλίκων να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν οι λόγοι που ώθησαν το αγόρι στην αυτοχειρία. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να αναζητηθούν και να κληθούν σε εξέταση, στην Εισαγγελία Ανηλίκων, άμεσα, όλοι όσοι ενδέχεται να μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση.
Η αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή, θύμα bullying, όπως αποκαλύπτει στο σημείωμα που άφησε προς τους γονείς του, πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα, έχει συγκλονίσει ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.
Οι γονείς του παιδιού, όντας σε σοκ, δεν είναι ακόμη σε θέση να καταθέσουν και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ -κατά πληροφορίες- ο πατέρας του 15χρονου είπε ότι το παιδί του ποτέ δεν είχε αναφερθεί στα προβλήματα που -όπως αποδείχθηκε- είχε με τους συμμαθητές του. Σε κάθε περίπτωση, οι νεαροί που κατονομάζει στο γράμμα του ο 15χρονος αναμένεται ότι θα κληθούν να καταθέσουν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους γονείς τους. Πρόκειται για μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αργυρούπολης. Οι αστυνομικοί θα λάβουν καταθέσεις και από τους καθηγητές του νεαρού, ενώ ενδέχεται να κληθούν για κατάθεση και συμμαθητές του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πως ακριβώς γινόταν ο εκφοβισμός σε βάρος του.
Η φράση - κλειδί, στην οποία εστιάζουν τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι ψυχολόγοι που διάβασαν το γράμμα, είναι το «καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν». Αξίζει να σημειώσουμε, ότι πριν από περίπου δύο χρόνια -και όχι πρόσφατα όπως εσφαλμένα γράφτηκε- ο νεαρός είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη φράση: «Όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου». Ερευνάται, λοιπόν, το ενδεχόμενο ο αδικοχαμένος μαθητής να αντιμετώπιζε εδώ και καιρό προβλήματα, τα οποία να μην είχε αναφέρει στους γονείς του, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς την ακριβή έκταση τους.
Η τοπική κοινωνία της Αργυρούπολης εμφανίζεται συγκλονισμένη από το γεγονός, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα γνωστή οικογένεια, λόγω και της ενασχόλησης του πατέρα του παιδιού με τα κοινά, με την εθελοντική δασοπυρόσβεση, αλλά και του καταστήματος εστίασης που έχουν εδώ και χρόνια.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο Reader.gr τονίζει πως: «πρόκειται για ένα γεγονός πολύ ευαίσθητο, διότι αφορά ένα ανήλικο. Γι’ αυτό και η προσέγγιση, αλλά και η έρευνα των γεγονότων από τους αστυνομικούς γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο. Το ζήτημα φυσικά είναι ότι χάθηκε τόσο άδικα ένα νέο παιδί και τώρα πρωταρχικός στόχος είναι να σεβαστούμε όλοι τους δικούς του ανθρώπους που πενθούν τον τόσο πρόωρο χαμό του».