Το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης | in.gr
Στις 14.00 σήμερα, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών της πρώτης μεταμνημονιακής κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια να δώσει μεταμνημονιακή ώθηση στην κυβέρνηση και ν' ανατρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις ιδιαίτερα μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ανακάτεμα της τράπουλας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ωστόσο τόσο οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε όσο και τα πρόσωπα που επέλεξε εκτός του ήδη υπάρχοντος κορμού των υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών δεν φαίνεται να ενθουσίασαν. Τουλάχιστον στο πρώτο άκουσμά τους...
Από την ανάλυση του ανασχηματισμού προκύπτουν πάντως κάποια βασικά συμπεράσματα. Ότι, για παράδειγμα, ο κ. Τσίπρας τοποθέτησε σε θέσεις-κλειδιά ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του και της γενιάς του, όπως ο Μιχάλης Καλογήρου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η Κατερίνα Νοτοπούλου στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και ο Αλέξης Χαρίτσης στο υπουργείο Εσωτερικών - διαψεύδοντας τις φήμες για μετακίνηση ενός εκ των Χρήστου Σπίρτζη και Νίκου Παππά. Επίσης, ότι ο ανασχηματισμός αυτός έχει καθαρό ορίζοντα τις εκλογές, άρα εκ των πραγμάτων θα είναι μια βραχύβια κυβερνητική σύνθεση. Ότι επέλεξε πρόσωπα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και δη από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου το κυβερνών κόμμα χάνει έδαφος λόγω του Σκοπιανού (Μάρκος Μπόλαρης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Στάθης Γιαννακίδης).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.