Μήνυση κατά του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης, ο δήμαρχος της Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.
Ο κ. Κουκάς ζητά να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, σχετικά «με τα φαινόμενα βίας και ανομίας που παρατηρούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου στη Μύκονο», αποκορύφωμα των οποίων ήταν η επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, Μ. Ατζαμόγλου.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Μυκόνου, της μηνυτήριας αναφοράς έχει προηγηθεί πληθώρα διαβημάτων, αναφορών και συναντήσεων για τα προβλήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει το νησί λόγω της υποστελέχωσης του αστυνομικού τμήματος.
Ο δήμαρχος Μυκόνου, αναφέρεται, έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας να ενισχυθεί άμεσα και σημαντικά η αστυνομική δύναμη του νησιού, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί είναι δυσανάλογος των 150.000 -200.000 Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.