Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει για την όσο το δυνατόν καλύτερη πρόληψη κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιεί για 3η φορά εφέτος, σειρά δράσεων για καθαρισμό ξερών χόρτων, κλάδεμα δένδρων και αποκομιδής κλαριών σε περιοχές και ανοικτούς χώρους του Πεντελικού, που γειτνιάζουν με τον αστικό. Η νέα αυτή δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης που διέθεσε εργαζομένους του.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη σε ότι αφορά τις κοπές των χόρτων και το μάζεμα των ξερών κλαδιών.  Οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που ευνόησαν την ανάπτυξη ξερών χόρτων περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χρειασθεί δύο, ακόμη και τρεις φορές αποψίλωση και καθαρισμό σε συγκεκριμένα σημεία, λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων που ευνοούν τη βλάστηση.

Χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις και επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, όχημα και μέσο προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές και να προετοιμαστούμε σωστά για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Ευχαριστώ το Δασαρχείο Πεντέλης, αλλά και προσωπικά το Δασάρχη Πεντέλης Θανάση Ρέππα και τους συνεργάτες του, αξιοποιώντας την Κοινωφελή Εργασία και τους εργαζομένους που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια πρόληψης στην εφετινή αντιπυρική περίοδο.

Είναι σαφές, ότι είναι προτιμότερο να προλαμβάνουμε, παρά να καταστέλλουμε και για αυτό το λόγο συνεχίζουμε αυτές τις δράσεις καθαρισμών, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε πάντα σε ετοιμότητα και επιφυλακή».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.