Μετά τη νίκη στο Ταλίν ήρθε η ήττα στη Βουδαπέστη. Ηττα από μία χειρότερη ομάδα από εμάς που εκμεταλλεύτηκε όμως τις ευκαιρίες της και επικράτησε τελικά με 2-1! Η Ελλάδα χωρίς πλάνο στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις, δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και τελειώνει τις δύο πρώτες αγωνιστικές στο Nations League με μία νίκη και μία ήττα. Απολογισμός όχι κακός αλλά σίγουρα με βάση την εικόνα των αντιπάλων θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι καλύτερο.
To πρώτο γκολ του Μανωλά με την Εθνική (1-1) δεν αρκούσε στο πρώτο ημίχρονο μιας και δεχθήκαμε και δεύτερο πριν φύγει το ημίχρονο και για 45 λεπτά στο β' μέρος δεν μπόρεσαν οι Ελληνες να σκοράρουν για να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.
Γκολάρα οι Ουγγροι
Ο Σκίμπε ξεκίνησε με το ίδιο σκεπτικό παρά τις τρεις αλλαγές στην 11αδα σε σχέση με το Ταλίν (Τζαβέλλας, Λάζαρος, Δώνης αντί Λυκογιάννη, Μάνταλου, Μήτρογλου). Η Εθνική να κρατήσει μπάλα και να προσπαθήσει να δημιουργήσει. Ομως το πλάνο δεν βγήκε στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Οι Ούγγροι μπήκαν καλύτερα εκμεταλλεύτηκαν το μουδιασμένο ξεκίνημα μας και με ένα υπέροχο γκολ του Σαλάι (στο 15' και μετά από τρεις πάσες με το κεφάλι που άλλαξαν οι γηπεδούχοι) άνοιξαν το σκορ.
Ισοφάριση με Μανωλά και κυριαρχία
Η Εθνική αντέδρασε. Κι αντέδρασε άμεσα. Στο 18' ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Μανωλάς πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική (στην 41η του εμφάνιση) και η Ελλάδα ισοφάρισε. Κι όχι μόνο έκανε το 1-1 αλλά στο επόμενο τέταρτο του αγώνα κυριάρχησε κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να κάνει την ανατροπή. Πρώτα με τον Λάζαρο στο 27' (πλασέ άουτ), μετά με τον Πέλκα (33' σουτ κόρνερ) και στο 34' με τον Μανωλά (κεφαλιά έδιωξε ο Ούγγρος γκολκίπερ).
Πόσα να βγάλει ο Μπάρκας;
Μέχρι το 42' η Εθνική είχε την κατοχή (43-57) είχε προβάδισμα στις τελικές (2-5) αλλά κατάφερε να πάει στ' αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Κι αυτό γιατί οι Ούγγροι μέσα σε ένα λεπτό είχαν τέσσερα σουτ κι ένα γκολ. Ο Μπάρκας έβγαλε τις προσπάθειες των Σαλάι, Κόβατς, Βάργκα αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει το υπέροχο σουτ του Κλάινχαϊσλερ που έστειλε την μπάλα στο «παράθυρο» με τους αμυντικούς να μην μπορούν να διώξουν την μπάλα...
Στο μισό γήπεδο, αλλά...
Οι δύο αλλαγές σε σχέση με τον Ταλίν έγιναν... αλλαγή στο ημίχρονο. Τζαβέλλας, Δώνης έξω Μήτρογλου, Λυκογιάννης μέσα. Η Ουγγαρία αποφάσισε να βγάλει όλο το δεύτερο ημίχρονο σε παθητικό ρόλο, έδωσε μπάλα στην Εθνική (τελείωσε το ματς με 61% κατοχή μπάλας) αλλά η ομάδα του Σκίμπε δεν είχε πλάνο για να σκοράρει.
Μοναδική απειλή; Οι στημένες μπάλες. Κάπως έτσι ήρθε η ευκαιρία στο Τοροσίδη στο 48'. Και μέχρι το 70' δεν υπήρχε άλλη. Σε αυτό το διάστημα η Εθνική έκανε ξέσπασμα με τρεις φάσεις αλλά γκολ δεν βρήκε. Στο 72' με τον Πέλκα, στο 73' με τον Λάζαρο (χαλαρή κεφαλιά) και στο 75' με το σουτ του Μήτρογλου.
Οπως δεν βρήκε γκολ και στις δύο κεφαλιές στο τέλος του αγώνα. Πρώτα σε αυτή του Παπασταθόπουλου (στο 82') με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ και μετά στο 92' με τον Μήτρογλου. Γκολ που σπάνια χάνει ο Μητρογκόλ με κεφαλιά από την μικρή περιοχή και τη μπάλα να περνάει άουτ.
Εν κατακλείδι
Η Εθνική δεν ήταν χειρότερη από την Ουγγαρία. Πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και την αμυντική αδράνεια στις όποιες ευκαιρίες έβρισκαν οι Ούγγροι. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα. Οτι η Ελλάδα έχασε από μία χειρότερη ομάδα που ήταν σε χειρότερη μέρα από εμάς... Η πρωτιά στον όμιλο φυσικά δεν έχει κριθεί αλλά σίγουρα η Εθνική μας θα πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο και κυρίως να μην περιμένει τα πάντα από τον Φορτούνη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.