Οι σχέσεις Ουάσινγκτον – Άγκυρας θα ενισχυθούν με τις επενδύσεις και το εμπόριο δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος σε αντιπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.
«Πιστεύω ότι η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ θα ενισχυθεί περαιτέρω με τις επενδύσεις και το εμπόριο παρά τις διακυμάνσεις», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που περιήλθε σε γνώση του Reuters (η εκδήλωση δεν ήταν ανοιχτή για τα μέσα ενημέρωσης).
Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην ζημιωθούν οι επιχειρήσεις από τα εμπορικά μέτρα και δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, σύμφωνα με το κείμενο.
«Παροτρύνουμε τον επιχειρηματικό κόσμο να συνεργαστεί περαιτέρω ενώ αναζητούμε τρόπους επίλυσης μέσω της διπλωματίας με τους ομολόγους μας», σημείωσε.
«Δεν θέλουμε ποτέ να επηρεαστείτε αρνητικά ή να εμποδιστούν τα σχέδια σας εξαιτίας των ζητημάτων που έχουμε με την υπάρχουσα αμερικανική κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να προβαίνουμε σε κάθε απαραίτητο βήμα», είπε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.