Αναγνωρίστηκε και τρίτος ύποπτος για την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια.
Οι υπηρεσίες ασφάλειας στην Βρετανία εκτιμούν ότι ένας τρίτος ύποπτος, που ήταν μέλος των ρωσικών υπηρεσιών στρατιωτικής κατασκοπείας, είχε επισκεφτεί την πόλη, στο πλαίσιο αναγνωριστικής αποστολής πριν από την επίθεση, σύμφωνα με την Telegraph. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας από τους δράστες είναιπράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και ονομάζεται Anatoliy Chepiga. 
Στις 4 Μαρτίου, ο πρώην διπλός πράκτορας και η κόρη του Γιούλια είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε παγκάκι του Σάλσμπερι, μετά από επίθεση που δέχτηκαν από αγνώστους με νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ. Νοσηλεύτηκαν για αρκετές εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση, πριν συνέλθουν και μεταφερθούν σε «ασφαλή τοποθεσία» από τις βρετανικές αρχές.   
Η Βρετανία και οι δυτικοί σύμμαχοι κατηγορούν τη Ρωσία για την επίθεση με το Κρεμλίνο να αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες, απαντώντας συμμετρικά στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ καθώς και στο κλείσιμο προξενείων για το ζήτημα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.