Ραντεβού στην εφορία: Σήμερα η πληρωμή φόρου εισοδήματος -Ερχεται & ο ΕΝΦΙΑ

Την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ καλούνται να πληρώσουν σήμερα Παρασκευή όσοι φορολογούμενοι δεν το έχουν ήδη κάνει.
Ο φόρος θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να λήγει σήμερα και την τελευταία στις 31 Ιανουαρίου 2019.
Ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ είναι φέτος φουσκωμένος για περίπου 950.000 ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών.
Οι φορολογούμενοι για να κερδίσουν περισσότερες από 5 μηνιαίες δόσεις έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ:
-Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτόν οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.
-Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της Εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται στο TAXISnet ακόμη και αν δεν έχει λήξει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης. Έτσι, αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς την Εφορία δίνεται η ευκαιρία, υπό προϋποθέσεις, να ρυθμιστεί το σύνολο της οφειλής σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.