Ο συντονιστής στον τομέα Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων, Παναγιώτης Ευαγγελίου παραβρέθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χρήστου Μυτιλινιού στον AΡΤ fm 90,6
Σύμφωνα με αρχική του δήλωση το κόμμα του αποσκοπεί στο καλό της ελληνικής κοινωνίας και του Έλληνα πολίτη. Ένας πολιτικός πρέπει να μιλάει καθαρά στο λαό ακόμη και αν οι αλήθειες ενοχλούν. Ο επαγγελματίας πολιτικός κοιτά και την επόμενη μέρα. Μπορεί αυτός ο τρόπος να μη του εξασφαλίσει ψήφους αλλά του παρέχει καθαρή συνείδηση.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θεωρεί ορθή την τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων για αποστασία ο κ. Ευαγγελίου απάντησε πως όσοι έφυγαν το έκαναν κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους και με σκοπό την τοποθέτησή τους σε άλλα κόμματα. Μάλιστα είπε ότι ένας ακόμη λόγος θα μπορούσε να είναι ο φόβος προς τους άλλους συνυποψηφίους τους για το αποτέλεσμα μέσα στις κάλπες.
Στην συνέχεια συμπλήρωσε ότι δεν θεωρεί ότι υπήρξε αποστασία. Διότι όσοι ανήκουν στην Ένωση Κεντρώων μετακινήθηκαν σε άλλους επιστημονικούς φορείς και δεν έχουν σκοπό να μεταβούν σε κάποιο άλλο κόμμα. Όσοι πολιτικοί αλλάζουν στέγη με σκοπό καλύτερες συνθήκες προσωπικής τους εξέλιξης συνήθως αποτυγχάνουν. Ύστερα τριγυρίζουν στο χώρο ανούσια προσπαθώντας να βρουν την χαμένη τους αίγλη.
Ο Χρήστος Μυτιλινιός έκανε και επόμενη ερώτηση σχετικά με τους πρώην Βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά και Γεώργιο Σαρίδη οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν ρωτώντας τον εάν τους έχει προσεγγίσει κάποιο άλλο κόμμα.
Ο κ. Ευαγγελίου απάντησε πως προσωπικά δεν έχει ακούσει τίποτα! Δεν παρέλειψε να αναφέρει ωστόσο ότι ακόμη και αν πάνε σε άλλα κόμματα θα είναι χώροι οι οποίοι κατηγορούσαν. Αυτό θα αποδειχθεί καθώς οι δηλώσεις τους παραμένουν καταγεγραμμένες.
Στην ερώτηση αν οι αλλαγές αυτές έχουν ταράξει τα νερά στην πολιτική κατάσταση και στο κόμμα, ο ίδιος απάντησε πως πράγματι έχει συμβεί, ωστόσο η αισιοδοξία δεν έχει πάψει να υφίσταται. Η αισιοδοξία της επόμενης ημέρας. Ανέφερε επίσης ότι έως και σήμερα το κόμμα τους υπάρχει στις δημοσκοπήσεις εντός Βουλής. Ο κόσμος όμως καλό θα είναι να μην πολυπιστεύει σε αυτές διότι και το 2015 δεν τους έδειχναν μέσα όμως όπως φαίνεται τις διέψευσαν.
Συμφώνησε επίσης με την παρατήρηση του δημοσιογράφου για τη σημαντική διαφορά ποσοστών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρώνοντας πως η Ένωση Κεντρώων έχει αξιότιμα στελέχη βουλευτές αλλά και υποστηρικτές όπου έχουν όλοι πεισμώσει για να ενισχύσουν το κόμμα. Ο κόσμος πιστεύει σε εμάς και περιμένει το καλύτερο από εμάς.
Ο κ. Ευαγγελίου αναφέρθηκε και στο χώρο της παιδείας τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά. Όχι όμως μονάχα στην εκπαίδευση και στη φοίτηση. Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στο διοικητικό κομμάτι. Πρέπει να γίνουν μόνιμοι διορισμοί αλλά πρέπει πρωτίστως να βρεθούν τα πραγματικά κενά. Ποιος λείπει δηλαδή και από ποια θέση. Αν δεν ελεγχθούν οι πραγματικές ανάγκες ακολουθούν άλλα προβλήματα. Οπότε θέλοντας και μη το υπάρχον σύστημα οδηγεί σε διορισμούς δίχως τοποθέτηση.
Τόλμησε να χρησιμοποιήσει ρητορική ερώτηση λέγοντας: “Μήπως πρόκειται λοιπόν για μια πολύ ωραία προεκλογική υπόσχεση;” Ξαναγυρνάμε στην εποχή του “ΘΑ”. Ο κόσμος όμως τα βαρέθηκε αυτά. Ο κόσμος δεν διασκεδάζει. Παραμένει στο σπίτι του ψάχνοντας λύσεις. Όμως λύσεις δεν υπάρχουν τουλάχιστον με βάση όσα πράττει η κυβέρνηση. Οι πολλαπλές αποχωρήσεις από το κόμμα δείχνουν την πιθανότητα να γυρίσουμε στη πόλωση του δικομματισμού. Ο Έλληνας όμως θα το καταλάβει και θα το δείξει με τη ψήφο του. Ο κόσμος πλέον έχει συνείδηση κρίση και μνήμη.
ΠΗΓΗ: THEPOST

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.