Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε σήμερα την εκκίνηση του Sailing Marathon, του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά, συνοδευόμενος από την οικογένειά του, παρακολούθησε τον αγώνα με τα εντυπωσιακά ιστιοπλοϊκά σκάφη. Στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο, έλαβαν μέρος όλες οι γενιές του αθλήματος και συμμετείχαν Ολυμπιονίκες και αθλητές με διεθνείς διακρίσεις.

Ο 2ος Sailing Marathon διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.). Σημειώνεται ότι παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις και εκδηλώσεις  προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.



Ο Δήμαρχος Πειραιά κ Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά το Sailing Marathon, επισημαίνοντας πως πρέπει να  διοργανώνονται αγώνες στον  Πειραιά, καθώς η πόλη  κοιτάει στη θάλασσα. Σημείωσε ότι  στον Πειραιά υπάρχουν όμιλοι, από τους σημαντικότερους στην Ελλάδα, όπως ο Ι.Ο.Π., ο Π.Ο.Ι.ΑΘ., ο Ν.Α.Σ., καθώς και σπουδαίοι ιστιοπλόοι, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. «Ο  Πειραιάς έχει παράδοση στο άθλημα και οφείλουμε ως πόλη να εστιάσουμε στην ιστιοπλοΐα, αλλά και σε άλλα αθλήματα της θάλασσας, όπως είναι το κολύμπι, η κωπηλασία», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, υπενθυμίζοντας πως και ο 1ος Sailing Marathon, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος. Σημείωσε επίσης, ότι ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος προάγει τη συμμετοχή, την  ιστιοπλοΐα, τον αθλητισμό γενικότερα.  «Ο Μαραθώνιος Ιστιοπλοΐας είναι εντυπωσιακός και επιδίωξη μας είναι να συνεχιστεί και να ενδυναμώνει αυτός ο θεσμός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ν.Ο.Ε. για τη διοργάνωση αλλά και όλους τους ομίλους που συμμετείχαν. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα να πραγματοποιούνται μεγάλες διοργανώσεις που προάγουν τον ναυταθλητισμό», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) και Ομοσπονδιακός Προπονητής Kολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, σε δήλωσή του, ανέφερε πως ο ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος  προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα. «Χαιρόμαστε που στον Πειραιά διοργανώθηκε το Sailing Marathon, με τα όμορφα ιστιοπλοϊκά σκάφη, να αγωνίζονται μπροστά στο πανέμορφο τοπίο του Πειραιά. Ο κ. Γέμελος αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών στον αγώνα, οι οποίοι -όπως είπε- το χάρηκαν. Σημείωσε την ιδιαιτερότητα του αγώνα να μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σκάφη από όλες τις κατηγορίες και να μπορεί να κερδίσει ακόμα και το μικρότερο σκάφος. Ο Πειραιάς, κατέληξε, είναι ένας Δήμος που κοιτάει προς τη θάλασσα και είναι στο χέρι όλων τα επόμενα χρόνια τέτοιου είδους διοργανώσεις να είναι πολύ περισσότερες.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων και Προπονητής των Ολυμπιονικών, Μάντη – Καγιαλή, κ. Μάκης Ωρολογάς, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος στον  Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Ο αγώνας αυτός - όπως είπε  - ανήκει  σε όλη την ιστιοπλοϊκή οικογένεια. Άνθρωποι που ήταν πρωταθλητές πριν δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια ξαναμπήκαν στη θάλασσα, μόνο για αυτό το σκοπό κι αυτό αποτελεί μία υπέροχη εικόνα. Ο κ. Ωρολογάς ευχήθηκε να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά να γίνει ακόμα μεγαλύτερος ο θεσμός, προσλαμβάνοντας μία πανελλαδική και διεθνή μορφή. Αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα, τονίζοντας ότι το ένα στοιχείο είναι ότι φεύγουν όλοι μαζί και το άλλο είναι ότι στην ουσία υπάρχει ένας νικητής από όλες τις κατηγορίες: ο νικητής των νικητών, ο πρωταθλητής των πρωταθλητών. Κι όλα αυτά γίνονται - παρόλο που υπάρχει ο ανταγωνισμός -  μέσα σε ένα  πολύ ευχάριστο κλίμα γιορτής.

Στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.