Αποτέλεσμα εικόνας για νδ

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να πνέουν τα λοίσθια, την ώρα που το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων πιέζονται από τις… τάσεις φυγής συγκεκριμένων βουλευτών τους, στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας θα περάσουν τα πρόσωπα που θα τρέξουν να συνδράμουν μια κυβέρνηση σε αποδρομή.
Όπως το έθετε στέλεχος της Πειραιώς «οφείλει ο κ. Τσίπρας να ενημερώσει ποιοι είναι οι πρόθυμοι, στους οποίους θα στηριχθεί για να παραμείνει κολλημένος στην καρέκλα του».
Με βάση τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη, στη Νέα Δημοκρατία αναμένουν την Παρασκευή, αν αποχωρήσει ο κ. Καμμένος, «να φανεί με ονόματα και διευθύνσεις ποιοι είναι οι 6 βουλευτές που αποφάσισαν να μεταπηδήσουν, μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση, στην κυβερνητική πλειοψηφία».
Αφήνοντας δηλητηριώδεις αιχμές, αναρωτιούνται για τα κίνητρα που τους έκαναν να σταθούν ξαφνικά στο πλευρό του κ. Τσίπρα ή τα ανταλλάγματα που πήρε ο καθένας. Είναι σαφές ότι στρατηγική της Πειραιώς είναι να αυξηθεί η πίεση στους βουλευτές που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τα κόμματα τους για να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός διακηρύσσει τις τελευταίες μέρες ότι μπορεί να εξασφαλίσει 151 ψήφους στο Κοινοβούλιο ακόμα κι αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 6 βουλευτές από τους ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα έτοιμοι για… μεταγραφή.  
Πάντως, ακόμα και στην περίπτωση αυτή θα πρόκειται για μια κυβέρνηση «κουρελού», όπως την αποκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πολιτική επιτροπή του κόμματος. Μια κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, που ταυτόχρονα θα βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το κοινό αίσθημα και τους πολιτικούς συσχετισμούς στην κοινωνία. «Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται από μια πλειοψηφία κουρελού. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Και αυτά τα εγγυάται η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές που δεν θα αργήσουν», τόνιζε συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη λίγο μετά την συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
Η πίεση που ασκεί η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες, μετά τις κωμικοτραγικές σκηνές που διαδραματίζονται στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, εκτιμούν στην Πειραιώς, ότι οδήγησε τον Πρωθυπουργό να δεσμευθεί ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αν ο υπουργός Άμυνας αποχωρήσει και σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Όσο για την περίπτωση να μην άρει την εμπιστοσύνη του ο κ. Καμμένος «προφανώς δεν θα εκπλήξει», όπως σημείωναν καυστικά, καθώς, «είναι γνωστό ότι για τον κ. Καμμένο δεν υπάρχουν όρια ούτε καν για τον αυτοξευτελισμό του».
Με τον ίδιο καυστικό τρόπο αναφέρονταν και στον κ. Τσίπρα, λέγοντας, ότι με βάση τα όσα είπε χθες, είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για έναν εξουσιομανή άνθρωπο και «θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον ίδιο και τον θίασο του από τις καρέκλες».
Στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήριζε πρωτοφανές γεγονός στην παγκόσμια πολιτική ιστορία οι συναρχηγοί μιας κυβέρνησης να συνδιαλέγονται μέσα από τηλεοράσεις. Δείγμα της πολιτικής παρακμής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, είναι ότι «αυτό που κατάλαβαν όλοι χθες, είναι ότι ο εξαιρετικός υπουργός Άμυνας, όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας, δεν τον έχει ενημερώσει για το τι θα κάνει, ούτε εκείνος έχει αποτολμήσει ακόμη να τον ρωτήσει. Με άλλα λόγια εδώ και τόσες μέρες και σίγουρα για άλλες δύο -μέχρι την Παρασκευή- κανείς δεν γνωρίζει με ποια πλειοψηφία κυβερνάται η χώρα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.