Ρικ Πιτίνο: Πρέπει να βελτιώσουμε φυσική κατάσταση και άμυνα

Παρά τη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου, ο Ρικ Πιτίνο δεν έμεινε ικανοποιημένος με τους παίκτες του.
«Σήμερα δεν είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε λάθη, χάσαμε ριμπάουντ μετά από βολές και δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος μετά από αυτό», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, στο ΟΑΚΑ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού.
Χωρίς τον Κιθ Λάνγκφορντ θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός. Θα κάνει αγώνα δρόμου για το ματς με τη Ζαλγκίρις ο Αμερικανός.

Ο Αμερικανός προπονητής των «πράσινων», τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Όταν παλεύεις για τα πλέι οφ είναι σημαντικό να νικάς τα εντός έδρας παιχνίδια. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη. Κάναμε δύο πολύ καλές προπονήσεις, αλλά αν πρέπει να επιλέξω ένα σημείο για βελτίωση είναι τα σουτ που χάσαμε και μπορούσαμε να βάλουμε, αλλά και το θέμα της φυσικής κατάστασης. Έχουμε παίκτες με θέληση για τη νίκη και με ταλέντο, είναι καλό γκρουπ για να το προπονεί κάποιος, αλλά η φυσική κατάσταση και η άμυνα πρέπει να βελτιωθούν, αλλά να έχουμε και καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα».
Για τον λόγο που η ομάδα δεν παίζει το ίδιο καλά εκτός έδρας: «Μετά από 40 χρόνια εμπειρίας μπορώ να πω ότι με το ταλέντο νικάς εκτός έδρας. Πρέπει να είναι σπουδαία μία ομάδα και να είσαι καλύτερος από τη γηπεδούχο ομάδα και στο ταλέντο για να νικάς. Αυτό ισχύει και στο επαγγελματικό μπάσκετ και στο κολεγιακό. Θέλουμε να νικήσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και το 50% εκτός έδρας. Δεν τα έχει πάει καλά η ομάδα εκτός έδρας και θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να μπούμε στα πλέι οφ».
Για το πρόβλημα φυσικής κατάστασης που υπάρχει κι ενώ ακολουθεί σε δύο ημέρες το ματς με την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας, επισήμανε: «Μίλησα πιο πολύ για πνευματική σκληράδα και για συγκεκριμένα στοιχεία της φυσικής κατάστασης και συγκεκριμένους παίκτες. Ο Παπαπέτρου έπαιξε σχεδόν όλο το παιχνίδι. Για να βελτιωθεί η κατάσταση θα παίξει ρόλο η προπόνηση, η ξεκούραση και η σωστή διατροφή. Είναι από τη μία πλευρά η πνευματική σκληράδα και η φυσική κατάσταση, όχι σε όλα τα σημεία, αλλά σε κάποια και σε συγκεκριμένους παίκτες».
Για τον Κιλπάτρικ και το τι περιμένει από αυτόν: «Είναι ένας σκληρός παίκτης, τον γνωρίζω καλά και παίζει στο “ 2”, στο “ 1” και στο “ 3”. Εχω μιλήσει με προπονητές και θα είναι θετικό στοιχείο στα αποδυτήρια».
Για τα τρία δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, εξήγησε: «Ποτέ δεν ξέρεις μέχρι να πατήσεις το παρκέ. Δεν υπάρχει μαγική σφαίρα να σου πει, αν δεν πατήσεις παρκέ, αλλά θα φανεί από εκεί και πέρα. Ένα πράγμα που με κάνει χαρούμενο είναι η νίκη. Μετά τη νίκη με την ΤΣΣΚΑ ήμουν χαρούμενος, σήμερα δεν είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε λάθη, χάσαμε ριμπάουντ μετά από βολές και δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος μετά από αυτό. Αφήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Σούταραν 31 τρίποντα εκ των οποίων πάρα πολλά ήταν ελεύθερα και μία καλή ομάδα δεν πρέπει να το επιτρέπει αυτό. Δεν γίνεται να δίνουμε τόσα ελεύθερα σουτ. Θα μπορούσαν να τα είχαν βάλει. Κρατάω τη νίκη, δεν είμαι χαρούμενος με την εμφάνιση, είχαμε κάνει δύο πολύ καλές προπονήσεις, αλλά δεν φάνηκαν. Η επίθεση βελτιώνεται συνέχεια. Πάμε την μπάλα κοντά στο καλάθι, βγάζουμε άλεϊ ουπ και κάνουμε προσπάθειες που έχουν καλές πιθανότητες για να είναι εύστοχες. Στην άμυνα δεν κάναμε πολλές αλλαγές για να μην χαθούν οι παίκτες στα μις ματς. Στην άμυνα κάναμε 35 deflections και είναι σημαντική παράμετρος. Αυτό θα έπρεπε να είναι ο κανόνας για εμάς. Όταν ήμουν στους Νικς αυτός ήταν πάντα ο αριθμός. Αυτό συνεπάγεται σε κοψίματα, σε κλεψίματα και σε αλλοιώσεις σε πάσες, αλλά και σε φάσεις που η μπάλα ήταν 50-50».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.