Ο Πράσεκ με ένα από τα δυο λιοντάρια του / Φωτογραφία: Facebook

Μια φρικτή ιστορία, με «πρωταγωνιστές» ένα λιοντάρι και το «αφεντικό» του, αποκαλύφθηκε στο Ζντέτσοφ της ανατολικής Τσεχίας. 
Ο 34χρονος Μικάλ Πράσεκ το 2016 προέβη σε μια ενέργεια που θα προβλημάτιζε τους γείτονές του, καθώς αγόρασε δυο λιοντάρια, με σκοπό να τα έχει στην πίσω... αυλή του. 
Ο Πράσεκ με το αρσενικό λιοντάρι / Φωτογραφία: FacebookΟ Πράσεκ με το αρσενικό λιοντάρι / Φωτογραφία: Facebook
Πρώτα αγόρασε ένα αρσενικό λιοντάρι και λίγους μήνες αργότερα ένα θηλυκό με σκοπό, όπως έλεγε, να ζευγαρώσουν.
Οπως αναφέρει το BBC, προ ημερών, και καθώς ο Μικάλ δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, τον αναζήτησε ο πατέρας του και όταν έφθασε στο σπίτι αντίκρισε τη συγκλονιστική εικόνα: Ο γιος του βρισκόταν εντός του περιφραγμένου χώρο των λιονταριών, νεκρός και διαμελισμένος. 
Φωτογραφία από τον λογαριασμό του Πράσεκ στο FacebookΦωτογραφία από τον λογαριασμό του Πράσεκ στο Facebook
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι σκότωσαν τα λιοντάρια για να αποκτήσουν πρόσβαση στη σορό. 
Εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι η θανάτωση των λιονταριών «ήταν απολύτως απαραίτητη για να πλησιάσουμε στον άνθρωπο». 
H περίφραξη του Πράσεκ με τα δυο λιοντάρια / Φωτογραφία: FacebookH περίφραξη του Πράσεκ με τα δυο λιοντάρια / Φωτογραφία: Facebook
Oι μηνύσεις και η... «καραντίνα»
Ο Πράσεκ είχε φτάσει στα... πρωτοσέλιδα της Τσεχίας το 2018, όταν ένας ποδηλάτης συγκρούστηκε με λιοντάρι το οποίο έβγαζε βόλτα!
Μέχρι και τον θάνατό του, είχαν γίνει μηνύσεις σε βάρος του, με την αιτιολογία ότι δεν είχε άδεια για τα άγρια ζώα, και πως δεν ελάμβανε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 
O Πράσεκ με τη λέαινα / Φωτογραφία: FacebookO Πράσεκ με τη λέαινα / Φωτογραφία: Facebook
Καθώς δεν υπήρχε αρμόδια υπηρεσία για να απομακρύνει τα λιοντάρια, ούτε και χώρος για να φιλοξενηθούν, οι μηνύσεις έπεσαν τελικά στο κενό. 
Ο Πράσεκ, λόγω των μηνύσεων, είχε δηλώσει ότι δεν θα επέτρεπε σε κανέναν άνθρωπο να μπει στο σπίτι του. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.