Η Αυστραλή αθλήτρια Τάιλα Χάρις. Φωτογραφία: Instagram

Είναι μια εικόνα που όλοι είπαν ότι δείχνει μια «σπουδαία αθλήτρια στο αποκορύφωμά της». Κι όμως, πολλοί δεν το είδαν έτσι ακριβώς.
Η Τάιλα Χάρις, παίκτρια της αυστραλιανής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου (ράγκμπι), φωτογραφήθηκε με το πόδι στον αέρα αμέσως μετά το πρώτο γκολ της ομάδας της.
Η φωτογραφία της 21χρονης παίκτριας αναρτήθηκε στη σελίδα του αυστραλιανού τηλεοπτικού σταθμού Channel Seven στο Facebook, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν έκπληξη: σχόλια σεξουαλικής φύσεως δημοσιεύτηκαν από trolls που έκαναν την αθλήτρια να πει ότι ένιωσε πως είχε «κακοποιηθεί σεξουαλικά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πρόσθεσε το δικό της σχόλιο στα δεκάδες αρνητικά μηνύματα, με την Κέλι Ο’Ντουάιρ, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυναικών, να λέει ότι «αηδίασε» από τα σχόλια.
«Λυπούμαστε. Η αφαίρεση της φωτογραφίας έστειλε το λάθος μήνυμα. Πολλά από τα σχόλια που έγιναν στην ανάρτηση ήταν καταδικαστέα και θα εργαστούμε σκληρότερα για να απαγορεύσουμε αυτά τα τρολ από τις σελίδες μας. Η πρόθεσή μας ήταν να τονίσουμε τον απίστευτο αθλητισμό της Τάιλα Χάρι και θα συνεχίσουμε να επαινούμε τα γυναικεία πόδια», έγραψε στην ανάρτησή της.
Τόσο η Ο’Ντουάιρ όσο και πολλοί άλλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών Αυστραλών αθλητών, καταδίκασαν τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση το τηλεοπτικό δίκτυο, καθώς αρχικά διέγραψε την ανάρτηση, επικαλούμενο «κατακριτέα» σχόλια, και μετά το ανέβασε ξανά ζητώντας συγγνώμη.
Η διαγραφή της εικόνας, αντί να κόψει τα αρνητικά σχόλια, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, συμφώνησαν πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στις σελίδες της στο Facebook και στο Twitter, η Ο’Ντουάιρ ανέφερε: «Η Τάιλα Χάρις είναι μια σούπερ σταρ. Θα έπρεπε να χαίρεστε για το ταλέντο της, όπως θα κάναμε και με έναν άνδρα ποδοσφαιριστή. Έχω αηδιάσει από τα τρολ».
Η Αυστραλή ολυμπιονίκης Άννα Μεάρες τουίταρε: «Πώς αυτή η απίστευτη φωτογραφία της Τάιλα Χάρις θεωρήθηκε αρνητική και συγκέντρωσε τόσα αρνητικά σχόλια και πώς το κανάλι την αφαίρεσε είναι κάτι που με αφήνει άναυδη».
Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέβασε λίγο αργότερα ξανά τη φωτογραφία, παραδεχόμενο πως «η αφαίρεση της φωτογραφίας έστειλε το λάθος μήνυμα».
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.