Αποτέλεσμα εικόνας για οπαπ
Ο ΟΠΑΠ ενημερώνει ότι ο όμιλος KKCG Group, ιδιοκτησίας Karel Komárek, και η EMMA Capital, ιδιοκτησίας Jiří Šmejc, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών, η συμφωνία υπεγράφη σήμερα.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος KKCG Group θα κατέχει το 100% των μετοχών του ομίλου SAZKA Group, καθώς και τις μετοχές που κατέχει ο όμιλος SAZKA Group στις εταιρείες Sazka (Τσεχία), ΟΠΑΠ (Ελλάδα), LOTTOITALIA (Ιταλία) και Casinos Austria (Αυστρία). Οι εταιρείες αυτές θα συνεχίσουν να σχετίζονται με το εμπορικό σήμα του ομίλου SAZKA Group.
Η EMMA θα κατέχει το σύνολο των μετοχών της κροατικής στοιχηματικής εταιρείας SuperSport και θα λάβει χρηματικό αντίτιμο ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με τη συμφωνία αυτή αντανακλάται επακριβώς η τρέχουσα αναλογία συμμετοχής των δύο εταίρων στον όμιλο SAZKA Group. Σε αυτόν, το 75% των μετοχών ανήκει στον όμιλο KKCG και το υπόλοιπο 25% στην EMMA Capital.
Σε συνέχεια του διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group, η KKCG και η EMMA θα ακολουθήσουν τις δικές τους ξεχωριστές επενδυτικές στρατηγικές. Σημειώνεται ότι η λειτουργία των μεμονωμένων εταιρειών του ομίλου SAZKA Group δεν επηρεάζεται.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και των αρχών ανταγωνισμού στις αντίστοιχες χώρες.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.