Για μετατροπή του νομοσχέδιο Γαβρόγλου σε προεκλογικό όχημα εξυπηρέτησης ρουσφετιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, καταγγέλλοντας την πρακτική του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να κάνει δεκτές βουλευτικές τροπολογίες με τις οποίες ιδρύονται πανεπιστημιακές σχολές.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης και έκανε δεκτή ο Υπουργός, ιδρύεται Τμήμα Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με έδρα την Έδεσσα. Επίσης, με άλλη τροπολογία του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα που επίσης έκανε δεκτή ο υπουργός, ιδρύεται σχολή αγροτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος.



Μάλιστα, όπως είπε η κ. Κεραμέως στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να τονίσει το ρουσφετολογικό χαρακτήρα των τροπολογιών «αναρωτιόμαστε αν η απόφαση του υπουργού εξαρτάται από τα εκτιμώμενα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περιφέρεια της χώρας».
Η ΝΔ δεν δεσμεύεται από τα τετελεσμένα που επιχειρείτε να δημιουργήσετε. Οι ρυθμίσεις που μπορούν να καταργηθούν, θα καταργηθούν. Έχουμε το πρόγραμμά μας. Δεν θα εφαρμόσουμε τα σχέδια και τις ιδεοληψίες του κ. Γαβρόγλου. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της ΝΔ με την εντολή που θα πάρουμε από τον ελληνικό λαό. Να ξεχάσετε τις ιδεοληψίες σας, να ξεχάσετε την ισοπέδωση προς τα κάτω, που δημιουργείτε, να ξέρετε ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές θα προχωρήσει με γνώμονα την αυτονομία στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, την αξιολόγηση, την αξιοκρατία, με γνώμονα την προσπάθεια. Ανήκετε στο παρελθόν θα το διαπιστώσετε σε δύο μήνες. Δυστυχώς έχετε αποφασίσει να χάσετε αναξιοπρεπώς».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.