Σε προάστια της Αττικής οι επιχειρηματίες είδαν τα έσοδα τους μειωμένα έως και 60%-70% την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο,  όπως λέει στο insider.gr, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Ο κ. Καββαθάς επισημαίνει ότι τις πρώτες μέρες εφαρμογής του νόμου, ο κόσμος προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να μη βγουν. Σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα που έλαβε η Ομοσπονδία από επιχειρηματίες, όπως λέει, η κίνηση σε καφέ και εστιατόρια ήταν μειωμένη την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ σε κάποιες περιοχές εκτός του κέντρου της Αθήνας η εικόνα ήταν απογοητευτική.
Αναφορικά με τους ελέγχους και τα πρόστιμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων επανέλαβε ότι ο νόμος, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, έχει ασάφειες. Σημειώνει παράλληλα πως τα περισσότερα πρόστιμα που κόπηκαν τις πρώτες μέρες είχαν σχέση με το ποιος χώρος θεωρείται εξωτερικός και ποιος όχι.  
Ο κ. Καββαθάς τόνισε παράλληλα ότι η Ομοσπονδία θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να υπάρξουν οι σχετικές διευκρινίσεις.