Τριπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι.
Η αστυνομία έχει εισβάλλει στον εσωτερικό χώρο των κτηρίων και ελέγχει όλους τους χώρους προκειμένου να εντοπίσει καταληψίες.
Οκτώ καταληψίες και δύο κάτοικοι της περιοχής προσήχθησαν από την αστυνομία, στην τριπλή επιχείρηση εκκένωσης κτηρίων στο Κουκάκι.
Σχετικά με τους δύο κατοίκους, είναι ένας πατέρας μαζί με τον γιο του, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή δίπλα από το κτήριο της οδού Ματρόζου. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες
 Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Το χρονικό της επιχείρησης
Από τις 6:00 το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εισέλθουν στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη 3. Μέσα σε ένα από τα κτήρια υπήρχαν αντιδράσεις, καθώς οι καταληψίες χρησιμοποίησαν  πυροσβεστήρες και φώναζαν κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, επιχειρώντας με τροχό να ανοίξουν τις πόρτες.
 Στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Ματρόζου είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επιχείρηση. Η πρώτη (επιχείρηση) πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν νεαροί είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου, πετώντας αντικείμενα και μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.