Αυστηρές προειδοποιήσεις στους νέους διοικητές απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή όταν και όπου υπάρχουν αστοχίες, θα διορθώνονται άμεσα. 
Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε πως “οι νέοι διοικητές θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα απόδοσης που έχουμε ορίσει και στην περίπτωση που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα απολύονται αυτοδίκαια, χωρίς αποζημίωση.

Έρχονται προσλήψεις
Ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής σημείωσε πως θα γίνουν 1.300 προσλήψεις στα νοσοκομεία, 950 μονίμων γιατρών, ενώ θα γίνουν συμβάσεις με 800 νέους γιατρούς, οι οποίοι έχουν λάβει άδειες άσκησης της Ιατρικής από το 2012.
Παράλληλα στα δημόσια νοσοκομεία θα στελεχωθούν με επιπλέον 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές, ενώ ανανεώθηκαν οι συμβάσεις σε 4.000 εργαζόμενους, οι οποίοι πληρώνονται μέσω του ΟΑΕΔ.

Μειωμένα κονδύλια
Ο υπουργός επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία για την τραγική κατάσταση στην οποια είχαν περιέλθει τα νοσοκομεία  επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως τέσσερα στα δέκα νοσοκομεία δεν είχα ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών, νοσοκομεία δεν είχαν ισολογισμούς, είχαν διαλυμένα λογιστήρια, δεν υπήρχε κανένας εσωτερικός έλεγχος και βέβαια το clawback εκτοξεύθηκε.
Το 2020 – είπε – είναι η χρονιά των νοσοκομείων. Παραλάβαμε τον προϋπολογισμό τους στα 2,321 δισ. ευρώ και φέτος διατίθενται επιπλέον 100 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να φτάσει στα 2,461 δισεκατομμύρια.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.