Αποτέλεσμα εικόνας για ηπα κινα
Νέο επεισόδιο στις σχέσεις τους με τη Κίνα, ανοίγουν οι ΗΠΑ μετά την ψήφιση νομοσχεδίου υπέρ των Ουιγούρων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, θα επιβάλλει πολύ αυστηρότερα μέτρα σε βάρος της Κίνας, εξαιτίας της καταστολής της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων. Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε με 407 ψήφους υπέρ έναντι 1 κατά και έρχεται να κλιμακώσει και πάλι την ένταση με την Κίνα.

Η έγκριση νομοσχεδίου υπέρ των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ προκάλεσε οργισμένη αντίδραση από το Πεκίνο, την ώρα που οι δύο χώρες δεν τα έχουν βρει ακόμη στο θέμα του εμπορίου. Η νέα αυτή κίνηση της Βουλής στις ΗΠΑ, αναμένεται να χειροτερέψει την κατάσταση, αλλά για να περάσει θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, να επιστρέψει στη Βουλή για να γίνει η εναρμόνιση των δύο εκδοχών του και κατόπιν να σταλεί στον Λευκό Οίκο όπου ο Τραμπ θα κληθεί να το επικυρώσει υπογράφοντάς το ή να ασκήσει βέτο.

Η Κίνα πάντως αντέδρασε άμεσα, απορρίπτοντας το σχέδιο νόμου μέσω του ΥΠ.ΕΞ, που τονίζει πως το θέμα αφορά εσωτερική υπόθεση, ζητώντας από τις ΗΠΑ να «διορθώσουν το λάθος τους».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.