Φοροαπαλλαγές για τις δωρεές σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία
Μείωση του φόρου εισοδήματος για τα πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος. Η απόφαση αυτή διαμορφώθηκε μετά από συνεργασία του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «η Κυβέρνηση ενισχύει κατ’ αυτό τον τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του και δημιουργώντας επιπλέον κίνητρα χρηματοδότησής του από τον ιδιωτικό τομέα. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πρόσφατη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια που συνάπτουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΑΑΕ), υλοποιείται η πρώτη φάση στήριξης, με μέτρα τέτοιου είδους, προς το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.