Θεοδωρικάκος: Υπομονή...μια εβδομάδα για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Κάντε μια εβδομάδα υπομονή» ήταν η φράση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, όταν ρωτήθηκε πότε θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόσωπο που έχει επιλέξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Realfm, ανέφερε: «Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο μόνος υπεύθυνος να πάρει τις αποφάσεις είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του όταν έρθει η ώρα.
» Ο χρόνος έχει πλησιάσει, διότι η κυβέρνηση έχει πει ότι η ανακοίνωση θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, η οποία θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, επομένως μια εβδομάδα υπομονή και θα μάθουμε την απόφαση του Πρωθυπουργού».
Πιθανό είναι, επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει το όνομα του Προέδρου την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Σε ότι αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου θα ήθελα να δώσω τα εξής μηνύματα. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά κάνει ό,τι είχε πει προεκλογικά. Η ψήφιση του εκλογικού νόμου γίνεται στην αρχή της θητείας αυτής της κυβέρνησης, άρα ξεκαθαρίζουν οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού, οι όροι της εκλογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης εξαιρετικά έγκαιρα. Είναι ένας εκλογικός νόμος που διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την αναλογικότητα, αλλά δίνει και τη δυνατότητα στο πρώτο κόμμα να διεκδικεί την αυτοδυναμία».
Τέλος, όσον αφορά στις εκλογές, υπογράμμισε: «Θέλω να πω κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.