Εμπρηστικές επιθέσεις

 Το παζλ με τις επαναλαμβανόμενες εμπρηστικές επιθέσεις σε ΙΧ προσπαθούν να ενώσουν στελέχη της Αστυνομίας, την ώρα που οι κινήσεις των δραστών από τις χθεσινές επιθέσεις στο Κολωνάκι καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας.

Στη διάρκεια αυτών των επιθέσεων καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία οχήματα, ενώ ένα ακόμη υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει αποτυπώσει τρία μαυροφορεμένα άτομα να τοποθετούν στουπιά εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό αλλά και αυτοσχέδιες μολότοφ, με προσανάμματα τζακιού κάτω από τρία οχήματα. Στη συνέχεια τα πυροδοτούν με βεγγαλικά.
Στην ΕΛ.ΑΣ. βλέπουν δράστες από την γύρω περιοχή
Αρμόδιοι αξιωματικοί μελετώντας τις κινήσεις των δραστών κάνουν λόγο για… γείτονες-δράστες που ενδεχομένως να διαμένουν σε κοντινή απόσταση. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου. Ακολούθησαν εννέα προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων τα οκτώ αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ συνελήφθη ένα για κλοπές και ναρκωτικά. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες εμπρηστικές επιθέσεις είχαν σημειωθεί και στις 16 Δεκεμβρίου, όταν αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν από αγνώστους μια «ανάσα» από την αμερικανική πρεσβεία.
Συνολικά 38 πυρπολημένα IX από τις επιθέσεις

Στο εμπρηστικό μπαράζ που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου συνολικά 38 οχήματα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Την πρώτη ημέρα επιθέσεων οκτώ ΙΧ πυροπολήθηκαν, ενώ στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε και ένα ΑΤΜ καθώς και μια καφετέρια. Την Τρίτη (21/01) συνεχίστηκαν οι επιθέσεις με 8 αυτοκίνητα και φορτηγά να καταστρέφονται ολοσχερώς, ενώ άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε ΑΤΜ. Την Τετάρτη (22/01) άγνωστοι πυρπόλησαν 18 ΙΧ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ χθες τα ξημερώματα 4 αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες στο Κολωνάκι.

Χθες Πέμπτης η αντιεξουσιαστική ομάδα «σύντροφοι-συντρόφισσες» ανέλαβε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2019, σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Γλυφάδα, σε ΑΤΜ σε Πολύγωνο και Νέα Ιωνία, σε οχήματα του ΟΤΕ στο Ελληνικό, αλλά και στο Ιδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στις 6 Ιανουαρίου, στην οδό Ψαρομηλίγκου, στον Κεραμεικό. Παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους καταληψίες «απ' το Κουκάκι, που υπερασπίστηκαν μαχητικά τις καταλήψεις τους».

Σημειώνεται ότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» πίσω από το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων αντιεξουσιαστές, οι οποίοι κατά αυτόν τον τρόπο «απαντούν» εμμέσως στις εκκενώσεις καταλήψεων το προηγούμενο διάστημα.
Μαυροειδάκος για εμπρησμούς: Σύντομα συλλήψεις

Την ίδια ώρα στην εκτίμηση ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί σύντομα σε συλλήψεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε ΙΧ που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες προέβη ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος.

«Θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει αστυνομία. Αστυνομία υπάρχει. Οι νέοι συνάδελφοι ΔΙ.ΑΣ. περιπολούν, και η νέα ομάδα, η Δράση, 200 συνάδελφοι, σύντομα θα τους δούμε κι αυτούς στις γειτονιές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα έκανε λόγο για σπασμωδικές κινήσεις επειδή οι αντιεξουσιαστές «είναι στα τελευταία τους, τα Εξάρχεια έχουν τελειώσει γι’ αυτούς» «Γι’ αυτό το λόγο καίνε την περιουσία ανύποπτων πολιτών», συμπλήρωσε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.