Η ετήσια εκδήλωση των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκε χθες,  στον δημοτικό κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης βραβεύτηκε για τη στήριξή του στο έργο των Σχολικών Επιτροπών κατά τα έτη 2014-2019.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,   στον  χαιρετισμό του, ευχαρίστησε για τη βράβευση, σημειώνοντας ότι αποτελεί υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να  εργάζεται σκληρά και να επιτυγχάνει τους στόχους της σε όλους τους τομείς. Ο κ. Μώραλης ανέφερε  ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τα σχολεία του Πειραιά, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα  μάς υπερβαίνουν πολλές φορές, λόγω ελλιπούς προσωπικού και οικονομικής δυσπραγίας, αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα σχολεία και τους μαθητές».
Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών και γνωρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και όλα τα προβλήματα.
«Δουλεύουμε σκληρά για τα σχολεία στον Πειραιά και πιστεύουμε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια, θα μπορέσουμε εκτός της Ραλλείου - που είναι ένα σχολείο που πραγματικά κοσμεί την πόλη μας - να έχουμε ένα ή αν είναι δυνατόν δύο καινούργια σχολεία στην πόλη μας. Αυτός είναι ο στόχος, καθώς και να βελτιώσουμε τα σχολικά κτήρια», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά.       


Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κα Ασπασία  Αλιγιζάκη, στον χαιρετισμό της, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για τον τομέα της Παιδείας  που της ανέθεσε, σημειώνοντας ότι είναι εκπαιδευτικός και γνωρίζει τα θέματα που άπτονται του τομέα της Παιδείας.
Μιλώντας για τα σχολικά κτήρια επεσήμανε  ότι δεν έχουν χτιστεί νέα,  λόγω της οικονομικής ύφεσης.  Τόνισε επίσης, ότι οι Σχολικές Επιτροπές επιχορηγήθηκαν με χρήματα προκειμένου να προβούν σε έκτακτες αποκαταστάσεις. «Νομίζω ότι έχουμε κάνει αρκετά, σαφώς και πρέπει να κάνουμε περισσότερα», υπογράμμισε η κα Αλιγιζάκη.
Τέλος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της στον τομέα της Παιδείας, τους Προέδρους και τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών για τις προσπάθειές τους  σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.  

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μακρής, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά με πολλές δράσεις, ώστε να υπάρχει ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία στα σχολεία, τονίζοντας ότι ως  εκπαιδευτικοί οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά. «Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί και ο καθένας από το δικό του μετερίζι για να προφέρουμε στα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο κ. Μακρής.   Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη που, όπως είπε, «στέκεται στο πλάι μας, αρωγός και συνοδοιπόρος σε όλη την προσπάθεια για  καλύτερη παιδεία στον Πειραιά και για καλύτερα σχολεία». 

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά λέγοντας  ότι η Δημοτική Αρχή, με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίζει, με κάθε τρόπο,  τις Σχολικές Επιτροπές και  ότι η αρωγή του Δήμου εκφράζεται όχι μόνο για  το ενδιαφέρον για τις τακτικές επιχορηγήσεις,  αλλά  και με τις έκτακτες ενισχύσεις των Σχολικών Επιτροπών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.  
Η κα Αρβανίτου ανέφερε επίσης, ότι ο Δήμος Πειραιά πρωτοπόρησε  με την αρωγή του Δημάρχου και  της Δημοτικής Αρχής και με Εντεταλμένο  Δημοτικό Σύμβουλο τον κ. Νίκο Καλαμακιώτη να υπάρχει  στον Πειραιά, το μοναδικό ανά την Ελλάδα σχολείο με διαδραστικό σύστημα, το 1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης.  

Επίσης, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βράβευσαν τον πρώην  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδείας και Διά  Βίου Μάθησης  κ. Νίκο Καλαμακιώτη.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν :  ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας και πρώην  Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκος Δελαγραμμάτικας και ο πρώην  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Διά  Βίου Μάθησης  κ. Νίκος Καλαμακιώτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι  Βουλευτές κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς και Νίκος Μανωλάκος,  Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, Διευθυντές και Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.