Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι.
Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν μέσα στο κτήριο σπάζοντας την κεντρική είσοδο με τροχό, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ένας ανήλικος).
Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ ολοκληρώθηκε και η δεύτερη επιχείρηση τη αστυνομίας στο κτήριο επί της οδού Παναιτωλίου 21.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ άτομα, πέντε  γυναίκες και τρεις άνδρες.
Όλοι οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Κρατική Ασφάλεια.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίες, άνδρες της ΟΠ.ΚΕ.
Οι αντιεξουσιαστές για ώρες πέταγαν τσιμεντόλιθους, πέτρες και μπογιές στους αστυνομικούς, προκειμένου να δυσκολέψουν την είσοδο τους στο κτήριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός δεν είναι περισσότεροι από 4-5 αντιεξουσιαστές.
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και στο άλλο κτήριο που έγινε ανακατάληψη, αυτό στην Παναιτωλίου, με τους αστυνομικούς να στήνουν μία τεράστια σκάλα στην προσπάθεια τους να μπουν μέσα από την ταράτσα.
Και εκεί είχαμε εκτεταμένα επεισόδια, με τσιμεντόλιθους, πέτρες και μπογιές, να εκτοξεύονταν εναντίον των δυνάμεων ΕΚΑΜ και ΜΑΤ.
Στο σημείο βρίσκονται δύο εισαγγελείς, ένας έξω από το κτήριο της οδού Ματρόζου 45 κι ένας έξω από το κτήριο της οδού Παναιτωλίου 21.
Να θυμίσουμε ότι επεισόδια υπήρξαν και νωρίτερα μεταξύ αστυνομικών και αλληλέγγυων αντιεξουσιαστών, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε 9 προσαγωγές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.